Utajené jednání v Havlíčkově Brodě řešilo parkovací místa

01.04.2012 22:01

Odbor rozvoje města na nedělním mimořádném, utajeném zasedání rozhodl o využití prostoru po zbouraném panelovém domě na Smetanově náměstí. Při jejím rozhodnutí nejenom, že využil služeb renovovaných architektů, ale vyhověl i petici občanů bydlících v lokalitě.

Utajené jednání v Havlíčkově Brodě řešilo parkovací místa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Petičníci si podle místní TOP 09, která informaci přinesla, stěžují na značný průvan a rušení světlem linoucím se z Havlíčkova náměstí. Proto rada města rozhodla, že prostor bude zastavěn velkokapacitními několikapodlažními garážemi, které doplní dnes otevřený prostor a nostalgicky připomenou pamětníkům dobu, kdy se na tomto prostoru tyčil reprezentativní panelový dům.

"Odstranění panelového domu, který byl postaven na Smetanově náměstí v počátku osmdesátých let 20. století, byl neuvážený krok,” zareagoval radní Libor Honzárek a připomněl, že se sice po dlouhých letech podařilo, a to prostřednictvím Havlíčkovy ulice, přímo propojit Smetanovo a centrální Havlíčkovo náměstí, ale praxe a prudké větry, která se zde objevují, ukazují, že to nebylo šťastné řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…