Užaslý Babišův novinář Macháček: On je ten klaun Trump vážně všechny zválcoval

06.05.2016 11:04

Předseda Správní rady Babišova Institutu pro politiku a společnost hodnotí dosavadní průběh prezidentských voleb v USA. Všímá si především toho, že všichni podcenili „klauna“ Donalda Trumpa. Trump neváhal ve volební kampani tvrdě útočit, podle všeho i lhát a Američané to ocenili. Pomohl mu i nekončící křik médií proti jeho osobě.

Užaslý Babišův novinář Macháček: On je ten klaun Trump vážně všechny zválcoval
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Když poprvé ohlásil svoji kandidaturu a vykládal o ‚mexických znásilňovačích‘, v novinách se objevovaly titulky, že na prezidenta kandiduje ‚klaun‘. Jenže ukázalo se, že ten klaun má větší cit pro to, co si žádá řadový člen Republikánské strany či její volič a porazil armády profesionálních čtenářů voličských nálad. Vůbec poprvé v historii zvítězil člověk, který nemá žádné zábrany a pro své oponenty vymýšlí nevybíravé přezdívky. ‚Malý Marco‘ pro Rubia, ‚lhář Ted‘ pro Cruze, ‚slabá energie‘ pro Jeba Bushe apod. Poslední novinkou je osočení kandidáta Cruze z toho, že jeho otec byl zapleten v atentátu na Kennedyho, což si Trump zřejmě úplně vymyslel,“ píše Macháček v komentáři pro Lidové noviny patřící taktéž Andreji Babišovi (ANO).

Proč to voličům nevadí? Podle autora proto, že je na Trumpovi vidět, že je svůj a kampaň si opravdu užívá. Jeho protikandidáti působí křečovitě, takže Macháček dává Hillary Clintonové radu ve stylu Jana Krause. „Paní Clintonová, uvolněte se, prosím.“

Může se ještě stát, že republikánský sněm se Trumpovi postaví a nepodpoří ho v boji o Bílý dům. Analytik se však domnívá, že by ani to Trumpovi nevadilo. Odpor zavedených médií mu v dosavadní kampani ve skutečnosti pomohl a může mu pomoci i odpor tradičních republikánů. Minimálně v tom, že se stal známějším podnikatelem, notně vzrostla hodnota jeho značky, a to mu pomůže jako podnikateli.  

Stojí za pozornost, že tradiční republikánští sponzoři hrají spíše proti Trumpovi, protože investovali takřka miliardu dolarů do antikampaně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…