V Praze 14 dokončují koaliční smlouvu Spojené síly, ODS a Piráti

28.10.2018 8:55

Spojené síly pro Prahu 14 (KDU-ČSL, STAN, TOP 09), ODS a Piráti dokončují programové prohlášení a koaliční smlouvu. Podepsat by ji měly strany příští týden v úterý. ČTK to sdělil starosta Prahy 14 Radek Vondra (TOP 09). Starostou by měl podle informací ČTK zůstat právě Vondra.

V Praze 14 dokončují koaliční smlouvu Spojené síly, ODS a Piráti
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Prahy 14 Radek Vondra (TOP 09)

Zastupitelé Prahy 14 budou nové vedení radnice volit na ustavujícím zasedání 31. října. Spojené síly pro Prahu 14 získaly 29,43 procenta hlasů a v 31členném zastupitelstvu mají 11 mandátů. Na druhém místě skončilo ANO a třetí Piráti.

„Od čtvrtka jednáme výhradně o koalici Spojené síly pro Prahu 14 s ODS a Piráty. Teď finalizujeme koaliční smlouvu včetně programových priorit. Ta by měla být hotova v pondělí a jít do schvalovacích koleček a podpisů. Finální podepsanou koalici předpokládám v úterý v podvečer. Tedy koalice není uzavřena, ale jednáme o ní,“ uvedl na dotaz ČTK Vondra.

Praha 14 se rozkládá na východním okraji Prahy a zahrnuje sídliště Černý Most, Kyje, Hostavice a část Hloubětína. Městská část má více než 46.000 obyvatel.

V městské části vládla v uplynulém volebním období TOP 09 společně s ODS, Zelenými a ČSSD. Sociální demokraté a Zelení se letos ve volbách do zastupitelstva městské části nedostali. Pokud bude starostou zvolen Vondra, povede radnici již ve třetím volebním období za sebou.

Volby v Praze 14 vyhrála koalice TOP 09, STAN a lidovců, která získala 29,4 procenta voličských hlasů a 11 zastupitelských mandátů v 31členném zastupitelstvu. Druhé skončilo hnutí ANO s 16,5 procenta a šesti křesly. Následovali Piráti, které podpořilo 13,8 procenta voličů a kteří získali pět zastupitelů, stejně jako ODS. Do zastupitelstva se dostalo také sdružení Nezávislí - Naše Čtrnáctka s 9,9 procenta hlasů a čtyřmi zastupiteli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…