Vesecká možná odejde ze služeb státu. Nabídek má spoustu

06.01.2011 15:34

Poté, co nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká opustila svou funkci, naskytlo se jí mnoho pracovních nabídek. Řada z nich je i mimo státní sektor.

Vesecká možná odejde ze služeb státu. Nabídek má spoustu


Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká po svém odchodu z funkce nikterak netruchlí. Užívá si totiž dovolenou na horách. Zároveň ale přemítá o tom, zda bude nadále ve službách státu, či odejde do advokacie. Uvedla to v rozhovoru pro server iDNES.cz.

Vesecká na konci prosince opustila svou funkci po pěti letech - koncem října ji totiž odvolala vláda premiéra Petra Nečase (ODS). Ve funkci ji vystřídal bývalý delegát v organizaci Eurojust Pavel Zeman.

Zeman chce mít jasno

Právě ten chce mít o tom, na jaký post na Nejvyšším státním zastupitelství by se Vesecká mohla vrátit, jasno ve druhé polovině ledna. Bývalá nejvyšší žalobkyně přitom vážně zvažuje i odchod do soukromé sféry.

"Obdržela jsem nabídky jak v rámci soustavy státního zastupitelství, tak v soukromé sféře. Po zvážení a vyhodnocení se rozhodnu určitě tak, aby mne práce bavila a uspokojovala," uvedla s tím, že množství nabídek ji až překvapilo.

Podle řady politiků i komentátorů však Vesecká ve funkci nejvyšší žalobkyně přispěla ke zvýšení nedůvěryhodnosti justice.

Justice je prý v krizi

"Poslední léta ve státním zastupitelství je možné označit za období krize," uvedla dokonce na začátku týdne v České televizi Lenka Bradáčová, prezidentka Unie státních zástupců ČR. .

Mezi kauzy, které soudnictví poškodily, tak patří například zásahy Vesecké do vyšetřování někdejšího lidoveckého předsedy Jiřího Čunka nebo soud s bývalou nejvyšší státní zástupkyní Marií Benešovou (ČSSD), jež exministra spravedlnosti Pavla Němce a další právníky označila za justiční mafii.

Více čtěte:

Vesecká: Žalobci studovali řádně
Vesecká: Agent provokatér má sám o sobě povahu kriminálního činu

Foto: nku.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…