Ze Spisu Rath: Bývalý hejtman trénuje Pancovou, kdyby snad přijela policie

28.07.2012 7:15

Kdyby u tebe policie našla nějaký důkaz či peníze o trestní činnosti, měla bys říct, že je to po mamince. Tímto a podobným způsobem radil vazebně stíhaný David Rath své kolegyni Kateřině Pancové jak se zachovat, kdyby je kvůli manipulaci zakázek opravdu policie dopadla. Výtažky jsou z citací, které do knižní podoby převádí investigativní novinářka Sabina Slonková.

Ze Spisu Rath: Bývalý hejtman trénuje Pancovou, kdyby snad přijela policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Citace jsou z připravované knihy s názvem Spis Rath a vychází ze studia obsáhlého spisu stovek stran vyšetřovacího spisu. Zveřejnil je ale server Aktuálně.cz, který je partnerem projektu stejně jako zpravodajský večerník Insider.

Rozhovor se odehrál mezi Davidem Rathem a Kateřinou Pancovou. Bavili se o tom, jak postupovat v případě, kdy by na celý podvod přišla policie.

„Katko, já vím, že to zní hnusně, jako... Musíš se... Já jsem na to připravenej. Navíc si řikám: Tak u mě by to bylo složitější, mám tu imunitu. Ale u tebe to můžou udělat zejtra,“  začal diskuzi doma u Pancové Rath.

Ta věci rozuměla, ale přesto se doptala: „Já vim. Ale tak co můžeš dělat?" Načež jí Rath opáčil, že musí říct, že je nevinná.“To, co jste udělali, je policejní šikana. Já se s vámi vůbec bavit nebudu,“ poučuje Rath.

Rath si zahrál na polici a povídá o tom, že u ní našli ten a ten důkaz, na co ředitelka kladenské nemocnice odpověděla: „Tak bych řekla: Tak mi dokažte, že to je z trestný činnosti.“

To se bývalému středočeskému hejtmanovi nelíbilo. „Ne, já bych řek po mamince. Jo? Po mamince, z bohatý rodiny,“ vysvětluje Rath, jak postupovat a dodává: „A dokažte to. Nic vám říkat nebudu. Policejní šikana, Kubice, Kubiceho zpráva. Vy jste všichni parchanti.“

„Davide, nech toho,“ rozesmála se Pancová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…