Zm*di, shořte v pekle. Rusové pod palbou po zničení porodnice

10.03.2022 7:21 | Ze sítí

Po dalším ruském úderu na město Ochtyrka zemřel mimo jiné třináctiletý chlapec a dvě ženy. Ukrajinská armáda se ale dál hrdinně brání ruským agresorům. Ruská armáda zaútočila dokonce i na porodnici v obleženém Mariupolu. Američtí analytici odhadují, že na Ukrajině zemřelo 6 tisíc ruských vojáků. Americký diplomat James Jeffrey, který zastupoval americkou koalici porot tzv. Islámskému státu, přišel s plánem, jak chránit ukrajinské civilisty. Do svého plánu by zapojil vojáky OSN a Spojených států.

Zm*di, shořte v pekle. Rusové pod palbou po zničení porodnice
Foto: Repro Twitter
Popisek: Charkov - 24.2.2022

Od 24. února 2022, ode dne, kdy ruský prezident Vladimir Putin nařídil spustit úder na svobodnou Ukrajinu, uběhlo 15 dní. Ruští agresoři již třetí týden nejen ničí ukrajinskou vojenskou techniku, ale také vraždí ukrajinské ženy a děti. Svět obletěly obrázky a videa z hořící porodnice v Mariupolu. Ukrajinci se po celou dobu ruským agresorům hrdinně brání. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil bombardování porodnice a dětské nemocnice v Mariupolu za ruský válečný zločin.

„Co je to za zemi ta Ruská federace, která se bojí nemocnic a porodnic a ničí je?“ zeptal se prezident Zelenskyj v jednom ze svých videí na sociální síti Facebook. „Co to bylo? Byla to ‚denacifikace‘ nemocnice? Tohle už přesahuje všechna zvěrstva. Všechno, co provádějí útočníci v Mariupolu, už přesahuje všechna zvěrstva. Dnes musíme všichni společně odsoudit tento válečný zločin Ruska, který odráží všechno zlo, které útočníci přinesli do naší země,“ pokračoval Zelenskyj. Útok na porodnici dále nazývá „konečným důkazem... že probíhá genocida Ukrajinců“.

Zdůraznil, že o tomto zločinu teď ví celý svět. Vědí o něm i Evropané. Nemohou tedy říkat, že o tomto zvěrstvu nic nevěděli. Vědí o nich a musí tedy proti Rusku ještě přitvrdit. I v oblasti sankcí. Tak to vidí Volodymyr Zelenskyj.

Na vystoupení ukrajinského prezidenta Zelenského upozornila britská BBC.

Kancelář prezidenta Zelenského uvedla do provozu internetové stránky, kde se budou shromažďovat informace o ruských válečných zločinech na území Ukrajiny.

Napadení dětské nemocnice a porodnice ruskými vojáky vyvolalo reakce i v Česku. Novinářka Zuzana Vlasatá okupační agresory nešetřila.

„Vybombardovat porodnici a dětskou nemocnici v 21. století není omyl, ale chladnokrevný kalkul, jehož účel je stejný, jako když ISIS zveřejnil video s upálením jordánského pilota. ... Z jako zločinci, zmrdi, zabijáci. Škoda že hovno nezačíná na Z. Protože jenom úplný hovno je schopný bombardovat porodnici. Shořte.“ uvedla.

Ruská zvěrstva na Ukrajině

Novinářka Kateřina Etrychová uveřejnila fotografie dětí, které doposud zemřely kvůli ruskému vpádu na Ukrajinu. Vypůjčila si fotografie těchto dětí z instagramu první dámy Ukrajiny Oleny Zelenské. „První dáma Ukrajiny, Olena Zelenská, zveřejňuje na svém IG fotografie ukrajinských dětí zabitých ve válce,“ napsala novinářka.

 

„Víte, jak vždycky říkám, že pro lidi, co páchají obzvlášť odporné zločiny, je v pekle zvláštní místo. Tak pro ty, kteří vybombardují porodnici, už ani v tom pekle místo není,“ pokračovala.

Ruská zvěrstva na Ukrajině

„Jen si to zkuste představit. Rusko dnes shodilo tisícikilogramovou bombu v centru Mariupolu. Na místě mezi nemocnicí a porodním centrem. Jen proto, že může,“ napsal k tomu ukrajinský novinář serveru Kiyv Independent Ilija Ponomarenko.

Ruská zvěrstva na Ukrajině

„Mariupol, budova místní technické univerzity. Město mých studentských let. Tohle je Evropa, rok 2022,“ napsal k dalšímu uveřejněnému videu.

 

Z útoku na porodnici kolují na sociálních sítích i další videa.

 

V noci na čtvrtek došlo také k dalšímu úderu na město Ochtyrka na severu Ukrajiny, úřady oznámily, že při tomto útoku zemřel třináctiletý chlapec a dvě ženy. Ruská armáda informace nekomentovala.

Americký diplomat James Jeffrey, který zastupoval americkou koalici porot tzv. Islámskému státu, vyzval OSN a Spojené státy, aby poslaly na Ukrajinu své vojáky a postaraly se o vytvoření humanitárních zón pro civilisty, kde by se neválčilo. Hlídaly by to právě jednotky OSN a USA, ale ostatní jednotky NATO by se podle Jeffreyho zapojit nesměly. Jeffrey dochází k závěru, že plán pravděpodobně nepomůže Ukrajině vyhrát válku, ale snažil by se upřít Rusku úplné vítězství.

Mezitím ministři zahraničí Ruska a Ukrajiny zamířili do Turecka, aby společně hledali cestu, jak z této války vyjít ven. Otázkou zůstává, zda se vůbec dokážou na něčem shodnout.

Představitelé Bílého domu varovali, že Rusko je čím dál zoufalejší a mohlo by se v nadcházejících dnech uchýlit k útokům chemickými zbraněmi proti civilistům. Američtí analytici odhadují, že na Ukrajině dosud zahynulo 5 až 6 tisíc ruských vojáků. Ukrajinci tvrdí, že v bojích o Ukrajinu zemřelo už na 12 tisíc ruských okupantů a Ruská federace přiznává pouze ztráty v řádu stovek mužů.

Ukrajinská vláda vyzývá zahraniční firmy, aby přestaly podnikat v Rusku. „Každý rubl zaplacený na daních Rusku se promění ve smrt a slzy ukrajinských dětí,“ stojí v prohlášení uveřejněném na facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…