Bohdan Babinec: Adámkova maminka je také zdravotní sestra

06.09.2019 18:50

Asi každý z vás zná případ malého Adámka, kterému nebyla včas poskytnuta pomoc pro krvácení po operaci mandlí (č. den po operaci). Zarazilo mne, že policie stíhá dvě zdravotní sestry, lékařku pardubickou nemocnici.

Bohdan Babinec: Adámkova maminka je také zdravotní sestra
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Jak jsem v médiích slyšel, Adámkova maminka je také zdravotní sestra.Tedy by měla umět poskytnout první pomoc při krvácení z mandlí a to tak, že se z obou stran zkrátí krkavice (do. 10 s) a uvolní se krkavice z jedné či druhé strany s tím, že se sleduje jak se krvácení zvětšuje či zmenšuje a stlačená krkavice se udrží z té strany, kde se krvácení zmenšuje. A to po stlačení, pokud nebude poskytnuta odborná pomoc, do zastavení krvácení. Chápu, že pro matku to je tragedie, ale to ji jako zdravotní sestru neomlouvá, že svému dítě neposkytla první pomoc. Nebo ji to ve zdravotní škole neučili?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla