Celníci odhalí pamětní desku Alfonse Kavalce

19.10.2016 10:12

Zástupci Celní správy a Finanční správy odhalí ve čtvrtek 20. října pamětní desku Alfonse Kavalce - přednosty bruntálského důchodkového úřadu, jenž byl za druhé světové války popraven nacisty za spolupráci s odbojovou organizací Obrana národa.

Celníci odhalí pamětní desku Alfonse Kavalce
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Alfons Kavalec se narodil v roce 1898 ve Václavovicích nedaleko Frýdku. Během nacistické okupace spolupracoval s jihomoravskou odbojářskou sítí Obrany národa, napomáhal ukrývat uprchlé válečné zajatce, materiálně i finančně podporoval rodiny zatčených i pozůstalých po českých vlastencích.

Z těchto důvodů byl po svém zatčení gestapem a několika měsících výslechů převezen z Protektorátu do Berlína a 20. října 1942 popraven gilotinou.

Jeho životní příběh v loňském roce obsáhle zpracovala redakce CLO-DOUANE, služebního měsíčníku Celní správy ČR, dostupného ve všech státních knihovnách.

Datum a čas ceremoniálu:  20. 10. 2016 ve 13:00 hod.

Místo: průčelí budovy Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj, územního pracoviště v Bruntále

Slavnostního aktu se zúčastní: náměstkyně ministra financí Alena Schillerová, vedení Generálního ředitelství cel a Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj, vedení Generálního finančního ředitelství, Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj a územního pracoviště v Bruntálu, starosta města Bruntál, zástupci Klubu za starý Bruntál a obě žijící praneteře p. Kavalce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…