Farář Petr Rak: Vánoce dokáží pohnout lidskými srdci, ale nikdy nesmí pozastavit naši mysl

24.12.2019 21:30

Krásné a kouzelné Vánoce

Farář Petr Rak: Vánoce dokáží pohnout lidskými srdci, ale nikdy nesmí pozastavit naši mysl
Foto: Muzeum Karlova mostu
Popisek: Betlém.

Vánoce pro nás většinou znamenají takové vytrhnutí ze všedních dnů. Sváteční nálada se rozhostí v našich rodinách a domácnostech, dovoluje nám prožívat několik příjemných hodin a dní uprostřed nejbližších. Dokáže pohnout lidskými srdci, ale nikdy nesmí pozastavit naši mysl.

Drazí spoluobčané, s radostí a odvahou přistupujme k betlému, s úctou a láskou se pokloňme Novorozenému Spasiteli! Vždyť Vánoce - to je Ježíš, Boží Syn, který sestupuje z nebe. Najdeme kousek místa v našem domově pro Spasitele, který přišel na svět, aby nás vykoupil? On je klíčem, který dává smysl našemu životu, On je Cesta, Pravda a Život. Je s námi ve smutku i v radosti. Dává nám sám sebe.

A to je moje vánoční přání pro každého z Vás: Ať narozené dítě Ježíš nově vstoupí do vašich životů, do radostí i do bolestí. Ať vstoupí zvlášť tam, kde něco důležitého schází. Ať vstoupí zvlášť tam, kde je něco bolavého. A když o to budeme stát, Ježíš nejen vstoupí, ale i zůstane. O Vánocích i po nich. Vyprošuji Boží požehnání pro každého z Vás, pro naši farnost, společenství, pro naše město i naši vlast.

otec Petr Rak, Římskokatolická farnost Hlučín

Zdroj: hlucin.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…