Ivo Valenta: Za problémy mohou neočkovaní? Kde je důkaz?

15.10.2021 9:01 | Komentář

Odbočím od volebních témat... Média opět pokračují v dehonestaci neočkovaných ve snaze stůj co stůj je přimět k očkování. Už titulek sám neočkované prakticky pranýřuje a uměle vyvolává nenávist k této skupině osob.

Ivo Valenta: Za problémy mohou neočkovaní? Kde je důkaz?
Foto: Synot
Popisek: Ivo Valenta, emeritní slovácký senátor

Proč? Dovolím si citovat z článku:

  • „V pondělí přibylo celkem 1345 nakažených. Z toho 1011, tedy 75 procent, jsou nenaočkovaní.“ Jak tohle kdo může přesně vědět? Copak se očkovaní chodí testovat? Jak kdo může spolehlivě říci, kolik procent nakažených je mezi očkovanými, když je nikdo nesleduje?! A pokračuji v citaci:
  • „Podobně z 49 lidí, kteří byli v pondělí kvůli covidu-19 hospitalizovaní, bylo 29 neočkovaných.“ Jak je tedy možné, že bylo dvacet lidí z padesáti hospitalizováno s covidem, když očkování před nemocí tak skvěle chrání? Jak je možné, že se vůbec nakazili, natož v takovém množství skončili v nemocnici?

Jsou to snad očkovaní, kdo musí před každou zahraniční cestou do většiny zemí podstupovat testy? Jsou to očkovaní, kteří musí podstupovat testy i před cestou zpět do vlasti? Jsou to očkovaní, kdo musí po příjezdu domů podstupovat samoizolaci a na jejím konci další testování? NE!

Jsou to očkovaní, kteří mohou vycestovat nakažení, nemoc šířit doma i v zahraničí a po návratu také v zaměstnání, jelikož nemusí jít na kontrolní test ani do izolace. A co víc, nejdou do karantény ani v případě, že mají nemocného přímo v domácnosti, a to ani přesto, že dnes už víme, že se nakazí a nemoc přenášejí obdobně, jako by očkovaní nebyli.

Je to fér? Odpověď nechám na vás. Podle mne se spíše nabízí otázka, kdo a v jaké míře vlastně covid šíří…

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.