Jan Vítek: Až do hrdel a statků

04.10.2020 14:21

V newyorském satirickém časopise jsem před lety viděl karikaturu sochy svobody, která v levé ruce držela měšec na peníze, v pravé třímala oboustranný meč a místo vlasů měla zmije zrovna jako stvůra z řeckého bájesloví zvaná Medusa. Ale popisek pod kresbou pravil, že to je Deep State, stát ve státě.

Jan Vítek: Až do hrdel a statků
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

V prvním televizním duelu s Joe Bidenem o něm mluvil Donald Trump v plurálu, jako jsme kdysi hovořili o Gestapu nebo později o StB. „Šli po mě od prvního dne, co jsem vyhrál prezidentské volby a ještě před tím. Šli po mě, když šmírovali moji kampaň…Byli pohromou. Byli zneuctěním dobré pověsti naší země. A my jsme je chytili. Chytili jsme je všechny. Máme to na pásce. Všechny jsme polapili.“

Je to časovaná bomba. Amerika tají dech a čeká, kdy vybuchne. Virové onemocnění prezidenta může ovlivnit načasování, ale lze očekávat, že Trump začne důkazy postupně vypouštět jeden za druhým, aby voliči měli čas vstřebat, že celé vedení Demokratické strany a všichni jejich slouhové ve státním aparátu - od obou Clintonových k Obamovi, a od FBI k CIA a justici - jsou zapleteni do přípravy státního puče a pokusu o zvrat výsledků prezidentských voleb v roce 2016.

Anketa

Kdo je skutečným vítězem krajských voleb?

95%
2%
2%
hlasovalo: 10960 lidí

Volby nabírají nový rozměr boje za přežití našeho národa, prohlašuje americký prezident. „Tyto volby určí, jestli jsme svobodný národ nebo žijeme jen v iluzi demokracie, která je ve skutečnosti kontrolována malou hrstkou globálních zájmových skupin, které systémem manipulují - a systém je manipulovatelný. Taková je realita. Vy to víte, oni to vědí, já to vím a skoro celý svět to ví. Deep State a jeho mediální nástroj udržuje kontrolu na tímto národem prostředky, které jsou velmi dobře známé. Každý, kdo je zpochybní je označován jako sexista, rasista, xenofob a morálně pokřivený…Napadnou vás. Pomluví vás. Budou zkoušet zničit vaši kariéru i vaši rodinu. Budou zkoušet zničit na vás cokoli, včetně vaší dobré pověsti. Budou lhát, lhát a lhát… Naše velká civilizace tady v Americe a celý civilizovaný svět se přibližuje momentu zúčtování. Viděli jsme to ve Velké Británii, kde občané zvolili osvobození od globálního vládnutí celosvětových obchodních dohod, globálního pojetí migrace, které zničilo jejich suverenitu a zničilo již mnoho národů. Ale ústřední základna politické moci je tady v Americe. A je to naše zkorumpovaná politická garnitura, která je největší hybnou sílou v pozadí snahy o radikální globalizaci a získání převahy nad pracujícími lidmi. Jejich finanční prostředky jsou prakticky neomezené. Jejich politické prostředky jsou neomezené. Jejich mediální vliv je nesrovnatelný. A v neposlední řadě jejich nemorálnost je naprosto neohraničená.“

Není pochyby o tom, že Trump dobře ví oč jde a do čeho jde - do boje až do těch hrdel a statků. Ale lepší příležitost nežli teď nenajde, aby tu stvůru zabil. Perseus měl ku pomoci okřídlené sandály a kouzelnou přilbu, která ho činila neviditelným, když se vypravil na Medusu. Co má Trump? Židovské lobby? Možná. Rozhodně ztratil podporu Wall Streetu, když oznámil, že má v úmyslu rozkulačit Federální banku, která je nevyčerpatelným zdrojem peněz bankovního systému. Vojensko-průmyslový komplex a Pentagon nezapomenou, že o nich řekl, že „nechtějí nic jiného než pořád válčit, vyrábět letadla a podobné věci. My ale máme dost věčných válek… Přiveďme naše vojáky zpět domů!“ Co má Trump? Své ‚deplorables‘, chuďasy, mlčenlivou většinu, prostý lid, o němž se říká, že je solí země.

Perseus na Medusu zaútočil z výšky, díval se na ni svým štítem, který nastavil jako zrcadlo, protože kdo stvůře pohlédl do očí, zkameněl, pak teprve zvedl oboustranný meč a usekl jí hlavu. Perseus Trump bude muset splnit další dva úkoly, které si předsevzal: vzít stvůře měšec s dukáty a rozhodit je jako hnojivo kolem dokola, a zlomit její meč.

Řecká báje by nám však měla být také varováním. Vypráví, že po smrti stvůry vyskočil z jejího těla zlý obr Chrýsáór a z kapek její krve se rozmnožili hadi. Byli jedovatí a zamořili zemi.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…