Jan Ziegler: Obama podrazil Izrael, ale Putin to dělá pořád

04.01.2017 21:00

Považuji za skandální, jestliže se zástupce USA zdržel hlasování v RB OSN v záležitosti už nevím kolikáté protiizraelské rezoluce a umožnil její schválení. Skutečným nepřítelem Izraelem je ale Rusko.

Jan Ziegler: Obama podrazil Izrael, ale Putin to dělá pořád
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Nicméně Donald Trump už dal jasně najevo, že tuto hloupou provokaci dosluhujícího Baracka Obamy okamžitě po svém nástupu do Bílého domu napraví a Amerika bude zase tak jako v minulosti pevnou oporou Izraele. Ono nebýt Američanů, tak židovský stát už dávno neexistuje. Takže ano, byla to od obamovské administrativy nehoráznost, ale v historii americko-izraelských vztahů ojedinělá.

Horší je to s Ruskem. Prezident Vladimír Putin sice slovně občas prohlásí něco ve stylu, že Izrael je důležitým spojencem v boji proti teroru, jenomže skutky svědčí o něčem jiném. Rusko pravidelně hlasuje v OSN i dalších světových institucích pro každou protiizraelskou rezoluci, a to že by v Radě bezpečnosti OSN použilo v takových případech veto, je z říše sci-fi. Rusové vyzbrojují Irán, Hizbállah a Hamás, kteří patří k úhlavním nepřátelům Izraele, a usilují o jeho zničení. Putin také opakovaně podpořil vyhlášení nezávislého palestinského státu, aniž by respektoval oprávněné obavy Izraelců z ohrožení jejich existence. A současný kremelský vládce také opakovaně velebil islám. Obama jako prezident končí a to je dobře. Putin ale zůstává.

Těžko věřit Rusku, které je proslulé svým historickým antisemitismem, a kde mimo jiné vznikl odporný škvár a padělek Protokoly sionských mudrců, že najednou zaplálo láskou k Židům. To už bych spíš věřil tygrovi, že se stal vegetariánem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…