Jan Ziegler: Rath urazil protinacistické odbojáře a patří za mříže

01.07.2019 11:20

Upřímně řečeno, pádných a přesvědčivých důkazů proti bývalému středočeskému krajskému hejtmanovi je tolik, že jiný trest ani padnout nemohl. Reakce Davida Ratha pak svědčí o absolutní ztrátě soudnosti.

Jan Ziegler: Rath urazil protinacistické odbojáře a patří za mříže
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Nakonec je z Rathova korupčnictví sedm let vězení, protože rozhodnutí pražského Vrchního soudu je definitivní a je proti němu možné pouze dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně, které však nemá odkladný účinek. Navíc je velmi nepravděpodobné, že by tato instituce v této kauze odsouzenému vyhověla.

Co mně však dostalo, je Rathova absolutní ztráta sebereflexe a jakékoliv pokory. Jeho dnešní nestoudné a vychloubačné chování si zaslouží co největší opovržení. On prohlásil, že je hrdý na to, že podle rozsudku poškozoval zájmy Evropské unie, a že je to stejné, jako když někdo za II. světové války škodil Třetí říši. No, ono je škodit, a škodit. Ten, kdo aktivně bojoval s nacisty, si samozřejmě zaslouží úctu a respekt. Ovšem ten, kdo za Hitlera kradl nebo bral úplatky je stále jenom zloděj a úplatkář, žádný hrdina. A to platí za jakéhokoliv režimu. Pro takové chování mají Židé příznačné slovo chucpe. Ani bych se nedivil tomu, kdyby si to s ním některý z potomků protinacistických odbojářů chtěl vyříkat poněkud ostřejším způsobem, protože on je hrubě urazil a předvedl velkou nestoudnost.

Jediné, co mně na této aféře mrzí, je fakt, že se vlekla dlouhých sedm let. To není dobré vysvědčení pro naši justici. Ano, jednalo se o komplikovaný případ, ale v podobném ve Spojených státech amerických, kde soudili bývalého guvernéra státu za korupci, bylo hotovo za zhruba tři čtvrtě roku a dotyčný dostal také hodně let za mřížemi, se zdůvodněním, že dotyčný jako politik a veřejně činná osoba dal špatný příklad veřejnosti a proto je na místě vysoký odstrašující trest.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …