Jiří Hrebenar: Být hrdý na český stát? Ono to ještě jde?

25.10.2011 18:02

Být hrdý na český stát? Ono to ještě jde? Ony existují ještě ty doby, kdy člověk mohl být na něco pyšný? Nevím jak vy, ale já jsem si ještě ničeho nevšimnul. Všechno dobré se ztrácí jenom proto, aby ti zloději v oblecích sedící v Parlamentu kradli a obohacovali své domácí rozpočty.

Jiří Hrebenar: Být hrdý na český stát? Ono to ještě jde?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus u řečnického pultu ve sněmovně

Místo toho, abychom cokoli řešili, tak zalezeme domů, a tam vynadáme všem těm panákům za to, že svěřenou zemičku zavádějí do horoucích pekel. Doma si s chutí zahrajeme na revolucionáře požadující defenestraci těch politických výtečníků, ale venku budeme opravdovými beránky, kteří mlčí a spořádaně plní úkoly podřízené společnosti.

Můžeme přeci být hrdým národem, který se nechává okrádat profesionálními zloději. Sami jsme si ty politiky zvolili, také sami nyní jíme tu zkaženou polévku plnou hniloby a zkaženosti. Nyní díky nařízení znacionalizovaného ministerstva máme vychovávat děti k národnímu uvědomění. Náckové se dostali na samotný vrchol. Uměle si máme uvědomit, v jaké krásné zemí a s jakými krasavci ve vládě tady žijeme. Jenže na koho máme být jako národ hrdí?

Snad na ty nácky pochodující severem Čech? Na Vandase, který jako novodobý Hitler vykládá své polopravdy a nesmysly světu? Máme být hrdí na to, jak se někteří lidé chovají stádovitě? Kam jsme to jako národ klesli, kfyž obětujeme lidská práva jenom proto, aby nějací šílenci získali vstupenku ke svému angažmá. Opravdu je to s námi tak špatné, že jsme zapomněli na to, že jsme lidé s chybami, a že ne každý je stejný? Raději budeme generalizovat a zahrajeme si na hrdé národovce, kteří jako hlupáci řvou na ulicích ta svá nenávistná hesla plná jedovatosti a nenávisti. Máme tedy být hrdí na nácky, kteří si představují jiné Čechy než jací ve skutečnosti jsou?

Mám snad být hrdý na to, že na Hradě sedí zarytý nacionalsta zahleděný jen a pouze do sebe? Tato země nemá prezidenta České republiky. Má prezidenta nácků, nacionalistů, těch blázínků co si myslí, že bílá rasa vítězí nad vším. Tento stát má hlavu státu, která uznává jen část občanů a zbytek nazývá zvrhlíky. Mám snad být hrdý na to, že prezident někde v jižní Americe ukradne pero, a je o tom všude po celém světě spoustu rádoby vtipných záběrů. Mám se jako Čech nd tímto tetelit blahem?

Když poslední dobu sleduji prezidentské projevy, nevím, jestli nesleduji prezidenta svobodného státu, nebo diktátora nějaké maličké zemičky uprostřed jihoamerického kontinentu. I když osobně nic nemám proti církvi, tak prezidentův příklon ke křesťanství ve spojení s nacionalismem může být velmi ale velmi nebezpečný. Dětem v základních školách visí na zdi podobizna Klause. Jenže význam obrázku na zdi a skutečnosti je tolik odlišný. Na Hradě sedí politik, který se podílel na devastaci českého státního majetku. Tam kdesi v pražských výšinách se ujímá ikona českého neúspěchu. Proto mám snad být natolik hrdým?

Nebo mám být hrdým na ty české politiky, kteří z mojí vlasti dělají otevřený krám, kde každý miliardář má cokoli a kdykoli si vzpomene? Odmítám přistupovat na hru o modrých a oranžových. To není žádné rozpoznávací znamení. Všichni jsou v důsledku stejní. Všichni kradou, všichni zaprodávají to, co tak naivně hlásají ti náckové ze severočeských měst. Tito politici zaprodávají českou čest. Něco se jim nepovede, tak jednoduše přestoupí na jinou politickou víru. Ti by konvertovali klidně k satanovi, kdyby z toho něco měli.

Mám být hrdý na to, že si část mojí země hraje na dojnou krávu sloužící politikům pro jejich potěšení? Mám snad prasknout pýchou, že na ministerstvech sedí nekompetentní lidé aq že jim sekundují stejně nekompetentní opoziční činitelé? Tato země se odvrhla od člověka a jeho potřeb. Raději se tváříme, že peníze jsou všechno. Že peníze jsou víc než každ z nás. Je mi z toho velmi zle. První má být člověk a jeho potřeba, první má být lidský život. Mám snad tedy být hrdý na to, že zdravotnictví a zdravotnický systém pohřbívá chudé a nemocné jenom proto, že politikům vyhovuje ta či ona zájmová skupina?

Mám být hrdý na to, že ministr Drábek se chová jako asociální hyena? Mám být hrdý na to, že zdravotně postižení jsou uměle uzdravováni, a že jsou posíláni na existenční hranici? Mám být hrdý na to, že jsou nezáonně prosazovány zákony a předpisy odporující nejvyšším zákonům státu? Mám být hrdý na to, že Ministr Drábek úmyslně obchází kontrolní mechanismy, aby kontrolní orgány nepřišly na to všechno co dělá ministerský úřad. Mám se snad pýchou roztrhnout nad tím vším? Na nemocných se šetří a na ostatní se vydávají nehorázné sumy.

Máme snad být hrdí na podivnou trojkolku, která selhala milionkrát, která nemá důvod k přežívání. České republice vládnou prohnilí. Těmto prohnilým sekundují jejich opozičníci, kteří nejsou méně prohnilejšími. Je na čase přijmout teorii o politickém antikristu a konci důvěry té či oné straně. Je na čase začít změny. Ale to bychom museli chtít.

Máme krásný stát. Tento stát je zneužíván nácky a to za podpory nejvlivnějších. Tento stát je okrádán. V této zemi dochází ke každoroční ztrátě sto miliard korun. Přesto máme být na něco hrdí. Být hrdý na prohnilou vládu a politické zloděje opravdu neumím.

Psáno pro blog idnes.c. Publikováno se svolením autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …