Jiří Vyvadil: Biden - Putin je agresor. Trump - Je to geniální

24.02.2022 9:01 | Komentář

V úterním rozhlasovém rozhovoru Trump označil Putinovo oznámení o uznání separatistických oblastí na východě Ukrajiny a vyslání vojáků do regionu za „geniální“. Ruský prezident je „chytrý“ a „bystrý“.

Jiří Vyvadil: Biden - Putin je agresor. Trump - Je to geniální
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

V rozhovoru s moderátory konzervativního rádia a podcastu Buckem Sextonem a Clayem Travisem 75letý republikán popsal, jak den předtím sledoval v televizi Putinův projev, v němž uznal samozvané „lidové republiky“ Luhansk a Doněck.

„Řekl jsem si: ‚To je skvělé.‘ Putin prohlašuje velkou část Ukrajiny za nezávislou. To je úžasné.“

„Řekl jsem: ‚Jak chytré to je?‘,“ upřesnil Trump. V souvislosti s Putinovým oznámením, že ruští vojáci budou zajišťovat „mírové operace“ na východní Ukrajině, exprezident řekl: „To jsou nejsilnější mírové síly, jaké jsem kdy viděl. Bylo tam víc tanků, než jsem kdy viděl.“

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí

Trump dodal, že USA by mohly takové mírové síly využít na své jižní hranici, čímž narážel na příchod velkého počtu migrantů ze Střední Ameriky na hranici USA s Mexikem.

Trump také řekl, že kdyby byl dnes prezidentem on, a ne jeho nástupce Joe Biden, k eskalaci ukrajinské krize by nikdy nedošlo. „U nás by se to nikdy nestalo. Kdybych byl v úřadu já, bylo by to nemyslitelné.“ Biden neměl „žádný koncept“.

Ve stejný den úřadující prezident Joe Biden označil Rusko za agresora a představil první sadu sankcí.

Rusko provedlo invazi na Ukrajinu a zaplatí za to vysokou cenu. Mimo jiné ve formě sankcí, které budou mnohem tvrdší, než ty dosavadní. Tak se dá ve stručnosti shrnout večerní projev amerického prezidenta Joe Bidena, který v úterý podobně jako evropští lídři oznámil první sadu protiruských sankcí v reakci na kroky Moskvy. Podle některých analytiků jsou však oznámené sankce o něco mírnější, než se všeobecně očekávalo, protože se Bidenova administrativa zalekla případných negativních dopadů na domácí trh, zejména na cenu ropy.

Politické nálady jdou ve vlnách. Momentálně to vypadá, že při novém soupeření mezi Trumpem a Bidenem za necelé tři roky je rozhodně pravděpodobné, že se pánové Trump s Bidenem opět setkají. A jak to nyní vypadá, nadšení z Bidena už hodně vyprchalo a Trump by nebyl bez šance. Takže si možná Trump s přítelem Putinem bude moci plácnout.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.