Lubomír Man: Chodil europoslanec Zdechovský do školy?

23.10.2023 15:49 | Komentář

Vypadá to, že ne! Protože jak by člověk, který má za sebou aspoň základních devět povinných let školní docházky, mohl, a to dokonce dvakrát v časovém rozpětí, spíš vteřin než minut, vyslovit tuto strašlivou větu, týkající se současné krize na Blízkém východě:

Lubomír Man: Chodil europoslanec Zdechovský do školy?
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

„Jde o ukončení sporu mezi oběma těma dvěma stranama.“

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí

Což dvakrát zaznělo, a vám, coby posluchačům, dvakrát zadunělo do uší ve čtvrtek odpoledne, a to při sledování rozpravy europoslance Tomáše Zdechovského z KDU-ČSL s televizní moderátorkou v programu ČT 24.

A nemysleli jste přitom jen na tu školu. Četl tenhle člověk v životě nějakou českou knihu? Mluvíval s lidmi, kteří mluvili česky? Kdyby ano, tak by mu z české řeči muselo v puse přece něco zůstat? A když ne v puse, tak v hlavě, která by mu, kdyby v ní bylo víc fištrónu, než v té puse, musela po prvním vyslovení uvedené věty přece vyslat signál, že ono právě vyslovené znělo jaksi divně, a že si tedy musí na to, co říká, dát příště větší pozor.

Ale ta hlava žádný takový signál nevyslala, český europoslanec ve stavu nejlepšího rozmaru a zřejmě s pocitem, jak pěkně to k republice hovoří, větu zopakoval, a já začal psát tento hořký článek.

Vyšlo na Vasevec.info. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…