Miroslav Macek: Rudé právo bylo proti dnešním médiím svatý Jan Zlatoústý

07.06.2018 16:37

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Rudé právo bylo proti dnešním médiím svatý Jan Zlatoústý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Stát chce napadnout slevovou akci Kauflandu. Pochopitelně: na rozdíl od dotací přece křiví trh. Navíc platí, že když prodáváš za málo, zavřou tě za dumping. Když dráž, zavřou tě za lichvu. A když za stejné peníze jako konkurence, zavřou tě za kartelovou dohodu.

***

Novou americkou královnu krásy už nebude porota vybírat podle promenády v plavkách. Podle její předsedkyně Gretchen Carlsonové nebude mít při volbě vliv nic z toho, co budou mít finalistky na sobě a defilé v plavkách z finálového večera zmizí úplně. O Miss USA tak rozhodne hlavně její osobitost.
Tolik zpráva.
Dodávám: Škoda, že už zemřela matka Tereza.

***

Soros přijel do Trentu na poslední den debaty o budoucnosti Evropské unie a ihned podpásově napadl vůdce Ligy Salviniho v klíčové roli Conteho vlády. „Nevím, jestli byl Salvini financován Moskvou, ale veřejné mínění by mělo mít právo to vědět,“ řekl.
Rázná replika ministra vnitra na sebe nedala dlouho čekat: „Nikdy jsem z Ruska nedostal ani jednu liru, euro nebo rubl. Myslím si, že Putin je jedním z nejlepších státníků a stydím se, že je do Itálie pozván takový bezohledný spekulant, jako je Soros“.

***

Vladimír T. Gottwald:
Je roztomilé, jak se zas jednou povedlo nastolit téma naprosto bagatelní téma, a zastřela se či rozmělnila ta podstatná. Kupříkladu v pondělí jsme se konečně dověděli, že jednomu z podniků pana Babiše letos zaplatíme přes miliardu, a to jen na zemědělských dotacích, a dnes, že je jmenován premiérem.
Ale na Fb můžeme sledovat, že pro mnohé je holt závažnější informace, že zaměstnanci Sněmovny a poslanci budou mít k obědu porci lososa namísto 240 Kč za 224 Kč, tedy o 16 Kč (slovy o šestnáct korun) levnější.
Je to ovšem jistým způsobem i logické. Víceméně každý si totiž celkem snadno představí šestnáct korun, zatímco 1 030 000 000 Kč je pro mnohé jen jakési číslo, a představit si to jako finanční objem svede málokdo (o průměrném voliči ANO, ČSSD či KSČM ani nemluvě).

***

Karolina Stonjeková:
Na demošce proti Babišovi na Václaváku mávají lidé vlajkami EU - té samé EU, z jejíchž dotací Babiš žije.
To nevymyslíš!

***

Petr Paulczyński:
Píše nám lžidnes, že 88 % Nizozemců by muslim nevadil ani v rodině.
A proto každý třetí Nizozemec volil Wilderse!
To už není obyčejně lživá, ale přímo neskutečně úchylně lživá propaganda. Staré dobré Rudé Právo bylo proti dnešním médiím přímo svatý Jan Zlatoústý!

***

Prof. ing. Josef Šíma, Ph.D.:
Máme možnost chodit k volbám, ale žijeme v systému, kde sice stále formálně existuje soukromé vlastnictví, ale soukromým vlastníkům až příliš často někdo druhý říká, co a jak mají dělat – koho a za kolik můžou zaměstnat, kdy můžou mít otevřeno, co a za kolik můžou prodávat, jak mají vypadat jejich provozovny, jaké pokladny mají mít atd. atd., všichni se musíme stále někde registrovat, podávat kontrolní hlášení, vykazovat ministerstvům a nově zřizovaným úřadům, povinně se pojišťovat.
Takovému systému bychom se přitom měli všichni bránit, a ne jej pomáhat aktivně či pasivně budovat! Kde je étos znovunabytí svobody, odstranění státního diktátu a nastolení systému, jehož základem je soukromé vlastnictví? Namísto velkých témat společností hýbe to, jestli postavit stadion pro Martinu Sáblíkovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …