Petice za zachování krmných míst a boudiček pro kočičí bezdomovce

06.11.2018 14:57

Žádáme město Litoměřice, aby zanechalo krmná místa a boudičky pro kočky, které žijí na ulici.

Petice za zachování krmných míst a boudiček pro kočičí bezdomovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koťata, ilustrační foto

Tyto kočky jsou kastrované, pravidelně krmené, odčervené. Ve své lokalitě krmené lidmi, kteří se o ně starají již roky. Krmná místa slouží i k monitoringu koček, ať již nově příchozích nebo ke sledování zdravotního stavu zvířat. Dobře krmená kočka, je i chráněna před infekčními chorobami a je zdravá.

Díky krmným místům, jsme mohli odchytit ztracené kočky a vrátit je původním majitelům. Díky krmným místům, můžeme monitorovat nově příchozí kočky, které byli nezodpovědně namnožené lidmi, kteří stále nechápou a odmítají kastrace svých koček, kočky si pak zákonitě hledají nová teritoria pro život. V tomto bychom uvítali pomoc od města s kastrační osvětou a vyhláškou o povinné kastraci všech nechovných zvířat. Protože jen díky lidem, se ocitli kočky na ulici.

Nově příchozí kočky odchytáváme, dáváme do domácích dočásek a hledáme původní majitele, pokud se majitel nenajde, kočky kastrujeme a z 90% nacházíme nové domovy. Do původní lokality, pokud je bezpečná se vypouští zpět jen velmi plaché zvíře, které by v domácím prostředí, nebo útulku velmi strádalo. Některé kočky, přestanou přijímat potravu a musí se vrátit zpět.

Ve čvrtek 1. 11. byly odvezeny (vyhozeny) krmné mističky a boudičky, které chrání kočky před nepřízní počasí, bylo to na nařízení šéfa životního prostředí v Litoměřicích. Bez jakékoliv komunikace, upozornění lidem kteří jsou vlastníky boudiček, mističek, kteří na své vlastní náklady, kočky denodenně krmí, pravidelně odčervují a mnozí z nich nechali na své náklady i kočky vykastrovat. Žádáme navrácení soukromých věcí, žádáme ponechat věci na krmných místech, kam kočky docházejí již dlouhé roky na stejná místa.

K humánnímu přístupu ke zvířatům se naše republika zavázala podpisem mezinárodní Evropské dohody o ochraně zvířat v zájmovém chovu, která je součástí našeho právního řádu. Člověk k sobě připoutal zvíře, učinil na sobě závislým a je tedy na nás, abychom se pečlivě, řádně postarali o blaho zvířat, která se ocitla bez pomoci na ulici.

Spolek na ochranu zvířat Litoměřicko

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …