Petr Hampl: Asi nepřekvapí, že tuhle šílenost podporuje Kalousek...

04.02.2018 10:54

ODS nejen, že podporuje v prezidentských volbách největšího eurohujera v zemi, ale její ekonomické návrhy přesahují to nejhorší, s čím kdy přišli socialisté. Aspoň zatím. Nebo jde možná o to, že se už ani nenamáhají předstírat, že jde o něco jiného než rozkrádání.

Petr Hampl: Asi nepřekvapí, že tuhle šílenost podporuje Kalousek...
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Viz poslední kousek s financováním vojenských dobrodružství z minulého týdne. Normální zdravý selský rozum by postupoval tak, že by bylo nejprve definováno, co chceme bránit, potom by se řeklo jak, a nakonec pochopitelně taky, kolik lidí a jaké vybavení k tomu potřebujeme. Až poté by se řešilo, jak to vybavení obstarat v rozumné kvalitě za rozumnou cenu.

ODS ale prosazuje opačný princip. Nejdřív stanovit co nejvyšší částku, která MUSÍ být utracena (a která nejspíš vychází z toho, co si výrobci zbraní vylobovali v kancelářích NATO). Co se za ty peníze koupí, to neřešit. Hlavně, že se utratí hodně. A dokonce stanovit zákonem, že se nesmí utratit méně. Kdyby ta Černochová raději pózovala v maskáčích a neotevírala pusu. 

Asi nepřekvapí, že tuhle šílenost podporuje Kalousek, který je armádními nákupy proslavený. Jakkoliv pokládám hospodářskou politiku ANO za amatérskou, ve srovnání s Kalouskovým blokem je to oáza ekonomické rozumnosti. 

Nevím, co si teď říkají ti, kdo dali ODS v parlamentních volbách hlas. Ale jestli si připadají jako pitomci, připadají si tak oprávněně.

Vyšlo na euportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.