Platforma pro sociální bydlení: Kandidáti na pražského primátora chtějí ukončit bezdomovectví rodin do roku 2020

01.10.2018 14:57

V reakci na veřejnou výzvu odborné organizace Platforma pro sociální bydlení se 7 z 9 lídrů kandidátek na pražský magistrát s největším volebním potenciálem přihlásilo k závazku, že dají domov 140 dětem, které nyní se svými rodinami přebývají na ubytovnách. Dosáhnou tak historického úspěchu: ukončí bezdomovectví rodin v Praze.

Platforma pro sociální bydlení: Kandidáti na pražského primátora chtějí ukončit bezdomovectví rodin do roku 2020
Foto: hns
Popisek: Bezdomovec, ilustrační foto

„Bezdomovectví rodin s dětmi je řešitelný problém. O osudu 140 dětí na ubytovnách v Praze mohou rozhodnout politici. A ti nám v reakci na výzvu #ubytovnybezdeti slíbili změnu. My slibujeme, že příštímu vedení Prahy pomůžeme dotáhnout realistický plán, který zajistí nastěhování 70 rodin z ubytoven do městských bytů s náležitou podporou," komentuje závazek lídrů ředitel Platformy Vít Lesák.

K výzvě se přidal Jan Čižinský (PRAHA SOBĚ), Zdeněk Hřib (Česká pirátská strana), Jakub Landovský (ČSSD), Ondřej Mirovský (Strana zelených), Jiří Pospíšil (TOP 09 a Starostové - Spojené síly pro Prahu), Marta Semelová (KSČM) a Petr Stuchlík (ANO). Naši výzvu nepřijal Bohuslav Svoboda (ODS) a zatím nechal bez reakce Karel Fischer (Starostové pro Prahu).

Praha dle dat Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy disponuje 1 800 prázdnými byty. Oprava 70 z nich pro potřeby sociálního bydlení tak v Praze fakticky ukončí bezdomovectví rodin. „Praha má šanci dostat se na funkční nulu v bezdomovectví rodin. Aby si město funkční nulu bezdomovectví rodin udrželo, bude třeba nastavit procesy, aby město co nejlépe vědělo, kolik rodin se do bytové nouze dostává každý rok, a jak jim co nejúčinněji pomoci,” doplňuje předseda Platformy pro sociální bydlení Štěpán Ripka.

Platforma pro sociální bydlení se zavázala, že do 60 dní od voleb uspořádá setkání s lídry, kteří výzvu přijali, kde nabídne své odborné know-how, aby se sliby také podařilo realizovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…