Rudolf Mládek: Co dokázala Merkelová za pět let od pozvání migrantů

01.09.2020 16:26

Těžko najdeme horší výsledky. Migranti se asimilují málo, toky nelegálních vstupů do EU pokračují, neziskové organizace a pašeráci si počítají zisky v miliardách a Evropská unie se utápí v absurdních pojmech, jako je povinná solidarita.

Rudolf Mládek: Co dokázala Merkelová za pět let od pozvání migrantů
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Merkelová rozbila Evropskou unii a nastolila svou německou nadvládu. Touto politikou ale vrátila do Evropy to nejhorší: Nenávist.

Setkáváme se s ní denně na každém kroku. Na sociálních sítích, v médiích, na veřejných prostranstvích, lidé si o ní vyprávějí v soukromí, někdo ji ventiluje za volantem. A nic tomu nepomáhá (a nepomůže) zběsilá cenzura a podlé udávání. Dokonce tu máme stíhání u soudů, kde se řeší názory lidí a politiků. A každý, komu se nelíbí tento současný vývoj v EU je nálepkován těmi nejhoršími odsudky. Ale všichni rozumní víme, že tohle vůbec nepomůže. To nenávist nejenže neoslabí, ale naopak posílí.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

Česká republika si za posledních třicet let zvykla na určitou úroveň svobody slova a poučeni socialismem o ni dost bojujeme To v Německu je jinak, ve Francii je to tragické, a psát o politice ve Švédsku snad už ani nemá cenu. Podstatou věci je to, že se mnozí lidé začali mít neradi navzájem. Dílem se na tom podílí Merkelová, dílem ekonomická krize vyvolaná pandemií, dílem přehnaně aktivistické skupiny až absurdně podporované hlavním mediálním proudem. Evropané ale i Američané se začali jeden druhého bát, protože udavačů za názory přibývá a přibývá. Někteří se svou spornou činností dokonce ještě veřejně chlubí, popová zpěvačka Madona by nejraději zapálila Bílý dům.

Mezi národy v Evropské unii už dávno není evropský nadhled, naopak každý si jede na svém. V době covidové hysterie to bylo přímo ukázkové. Pokud Evropské hospodářské společenství bylo spolu se Spojenými státy kdysi vzorem světu, dnes to neplatí. A to, co se děje v Americe, to už hraničí se šílenstvím. Ostatně podobné společenské onemocnění, tentokráte zelené, vidíme i v Německu a tak není divu, že mnoho lidí začíná vyjadřovat obavy, jak tohle může dopadnout. Jeví se, že špatně. Nikde totiž žádné světélko naděje moc nesvítí.

Konstatujeme, že kancléřka Merkelová napáchala v Evropě tolik škod, že je otázkou, zda a kdy vůbec se z toho Evropská unie vypotácí. Ukrajinský EU-experiment dopadl katastrofálně, východní země EU jsou trvale pod palbou směšné kritiky s vnucování jakýchsi pahodnot, vztahy s Ruskem jsou na bodě mrazu, Britové prchli a americký spojenec, kterému Merkelová spílá při každé příležitosti (ostatně je to oboustranné), by dnes na obranu NATO nevyslal ani vojáka. Do toho Merkelová tleská veškerému konání turecké vlády, která chřestí zbraněmi v celém středomoří.

Světu vždy dlouho trvá, než se vzchopí a odsoudí tyrana či špatného člověka s jeho mrzkou politikou. Merkelová jednou bude na pranýři hanby, protože její politika byla vším, jenom ne dobrem. Zůstává po ní zlo, hlavně zlo a to na všech stranách. A ještě mu zdaleka není konec…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…