Rudolf Mládek: Kamuflované příspěvky Pocheho

18.06.2018 15:46

Zdá se, že média poněkud pozapomněla jak se Miroslava Pocheho v ČSSD bleskově zbavili z kandidátky, když zjistili, že tento dnešní adept na ministra zahraničí se zakamuflovanými dary pokusil o nový typ financování sociální demokracie. Po zveřejnění skandálu ČSSD Pocheho falešné příspěvky poslala na dobročinné účely.

Rudolf Mládek: Kamuflované příspěvky Pocheho
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

ČSSD jde o peníze?

Už sama skutečnost, že Poche v médiích oznamuje, že svou nominaci nestáhne, cosi o stavu v ČSSD napovídá. Asi má vymyšlenou novou fintu, jak kouzlit s jinými penězi, tentokráte asi s ministerskými. ČSSD je extrémně zadlužená a v podstatě před bankrotem. Jiné vysvětlení se nalézt nedá. Jenomže vedle bankrotu finančního jí zjevně hrozí i ten politický. Protože navrhovat do funkce ministra usvědčeného podvodníka to je nestoudnost srovnatelná jen s politikou ODS. Ta také navrhují soudem odsouzeného kandidáta na pražského primátora. Zdá se, že obě strany, resp. jejich vedení se pomátlo na rozumu.

Obvinění KSČM

Palbu do KSČM pustila média poté, co se vedení této strany vyhranilo vůči Pochemu a oznámilo, že takovou vládu nepodpoří. Poprvé to vedení KSČM říkalo mnoho měsíců předem a pro ČSSD to není nová informace. Podruhé KSČM se nechce podílet na podpoře vlády, ve které je odhalený podvodník. Proč se tomu tedy některá média tak diví?

Prezident Zeman

Lze predikovat, že Ústavní soud by v kompetenčním sporu nepochybně stál na straně prezidenta Zemana, protože Pocheho nominace je neobhajitelná. Nelze se tedy divit, že Zeman veřejně Pocheho vyzývá, aby sám svou kandidaturu odmítl. I když se tak stane a vláda nakonec vznikne, musíme si položit otázku jak si to vedení ČSSD s Hamáčkem na čele vlastně představuje. Ještě ta vláda ani není a už je jasné, že bude mizerná. Po jednom Pochem se objeví další a další podobné typy. Starého psa prostě novým kouskům nenaučíš….Volit ČSSD nebo ODS je dnes sázka s vysokým rizikem špatné volby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…