Bobošíková: Lidé zodpovědní za situaci kolem bytů OKD musí pykat

12.02.2011 20:10

Suverenita - Blok Jany Bobošíkové poskytla Sdružení Byty OKD dar ve výši 50 000 korun. Oznámilo to na svých internetových stránkách www.bytyokd.cz samo sdružení.

Bobošíková: Lidé zodpovědní za situaci kolem bytů OKD musí pykat

„Problematiku sporné privatizace OKD sleduji léta a vím, jak tíživě dopadá nezodpovědné rozhodnutí tehdejší Grossovy vlády na lidi, kteří žijí v bytech OKD," uvedla  předsedkyně přípravného výboru Suverenity Jana Bobošíková. „Peníze jsme věnovali proto, aby mohly pokračovat právní kroky na dohledání trestní zodpovědnosti konkrétních odhadců, ministerských úředníků a politiků, kteří svou leností a lhostejností zoufalou situaci lidí v bytech OKD způsobili," dodala.

Sporná privatizace OKD se netýká jen Ostravska. Výrazně zasáhla i do životů občanů na Kladensku, kde se nachází  přes tisíc zmiňovaných bytů. Tyto byty rovněž patřily OKD, ale při privatizaci v roce 2004 se na ně „zapomnělo" a „nedostaly se" do privatizačního soupisu majetku. Lidé pak měli velké potíže při divokém rozprodeji bezprizorního majetku. Jana Bobošíková se problematikou bytů a sporné privatizace OKD zabývá dlouhodobě. Ještě jako poslankyně Evropského parlamentu v této kauze interpelovala  Evropskou komisi.

David Štěpán
tiskové oddělení Suverenity - Bloku Jany Bobošíkové

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.