Chaloupka (Republika): Problém imigrantů si žádá rázné řešení

11.02.2014 14:01

Počet cizinců nelegálně žijících v Česku roste. Je to problém o to nebezpečnější, že je do značné míry zatím skrytý, přehlížený. Je to reálné riziko pro společnost. Jak mu předejít? Stačí být přísný a hájit zájmy českých občanů před cizinci žijícími tu načerno.

Chaloupka (Republika): Problém imigrantů si žádá rázné řešení
Foto: red
Popisek: Otto Chaloupka

Co dělají úřady, vláda, politické strany? Nic! Úřady již tradičně běží „na volnoběh“ a vláda se hádá o to, kdo odnese napěchovanější pytel. A která z těch tradičních politických stran či nových hnutí zvedla téma přistěhovalectví a nelegálního pobytu cizinců, kteří tu zabírají jako levnější pracovní síla práci našim českým občanům? Žádná. Jednu nohu v průšvihu, druhou v bídě – český občan s volebním právem se zase jednou vyznamenal.

Nezavírejme oči

Přistěhovalci nelegálně žijící v Česku jsou vážným, dosud skrytým problémem. Až se otevřeně projeví, bude už pozdě. Nutně je proto potřeba toto téma zvednout. Jenže zavedené politické strany se tohoto tématu bojí, ať už proto, že si s přistěhovalectvím samy neví rady nebo jim nepřipadá důležité, tím však dávají prostor různým extremistickým skupinám.

Každý, kdo řekne, že problém přistěhovalců má jednoduché řešení, je pomýlený. Naopak, řešení není vůbec jednoduché a v žádném případě nemá okamžitou účinnost. Pokud se nás s takovým názorem sejde víc, pak už s tím můžeme něco dělat. Žádoucí by také bylo víc jazykově schopnějších, odhodlaných a silných zástupců ČR v Evropském parlamentu, kteří dovedou prosazovat zájmy českého občana. Nyní je realita taková, že čeští poslanci neovládají jednací jazyk, a tak nedovedou pro republiku vyjednat výjimky a vážnější postavení.

Nebojme se vyhošťování

Kanada neměla problém na nás uvalit vízovou povinnost, tak proč nedat vízovou povinnost na všechny země, které nás přistěhovalci zásobují nejvíce? Proč si necháme všechno líbit? Můžeme zpřísnit podmínky pro udělování dlouhodobého pobytu. Například si to podmíníme předložením pracovní smlouvy na tři roky a po tuto dobu nebude imigrant pobírat žádné sociální dávky. Po uplynutí tříletého období bude povinen žádat znovu o pracovní povolení. Nesplní podmínky? Bude bez milosti vyhoštěn. Firma, která by ilegála zaměstnala, by se vystavovala nejen pokutě, ale i přísnějším postihům, jako například zrušení živnosti. A když může celní správa kontrolovat kamiony na dálnici, může lovit ilegály.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Otto Chaloupka

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…