Hašek: Vládní výroky o stávce jako happeningu mě mrzí

16.06.2011 19:47

Vyjádření hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška k dnešní stávce v dopravě.

Hašek: Vládní výroky o stávce jako happeningu mě mrzí

V žádném z krajů ČR nebyly během dnešního dne zaznamenány zásadní problémy v dopravě. Takové je shrnutí odpolední videokonference hejtmanů, o které na čtvrteční tiskové konferenci informoval předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Michal Hašek.

"Stávka v Jihomoravském kraji, ale i v ostatních regionech, proběhla klidně. Jsem rád, že veřejnost přijala celou akci klidně a vše se obešlo bez větších excesů. Velmi mě mrzí výroky vládních představitelů, kteří v souvislosti se stávkou používají slovo happening," uvedl hejtman Hašek. "Jihomoravský kraj, stejně jako ostatní kraje, se ve spolupráci s Českými drahami snažily zajistit alespoň částečně nahrazení výpadků vlakové dopravy. Ukázalo se, že problémy měli i soukromí železniční přepravci. Podle všech informací, které máme teď vpodvečer, náhradní doprava zafungovala. Kdo měl zájem využít náhradní dopravu za vlak, tak ji zde na jižní Moravě využil. Zaplněnost autobusů byla zhruba kolem šedesáti procent. S ohledem na termín stávky nevylučuji, že si lidé prodloužili dovolenou na víkend, na některých místech ČR byla vyhlášena na školách ředitelská volna. Tím se snížil tlak na náhradní autobusovou dopravu," konstatoval hejtman Hašek. Jak dodal, České dráhy zabezpečily na jižní Moravě pro náhradní dopravu 64 autobusů, dalších 6 Armáda ČR a 30 Jihomoravský kraj. Závěrem hejtman Hašek poděkoval zástupcům všech složek, které se podíleli na zabezpečení náhradní dopravy a vyjádřil přání, že budoucna bude Česká republika i Jihomoravský kraj dalších stávek ušetřena.

Ředitel společnosti Kordis - JMK Jaromír Holec potvrdil, že na jižní Moravě  fungovala regionální autobusová doprava v plném rozsahu, celkový počet cestujících činil přibližně jednu čtvrtinu proti jiným pracovním dnům. Posílena byla informační linka Kordisu, která zaznamenala během středy a čtvrtka zvýšený počet hovorů.

Náměstek ředitele Krajského ředitelství Policie ČR JMK Miloslav Machát poděkoval prostřednictvím médií všem občanům, že během čtvrtka nevyjížděli mimo domov, když to nebylo potřeba, takže díky tomu se doprava v kraji během celého dne pohybovala mezi stupni 1 až 2 a nebyly zaznamenány žádné problémy.

Dotaz Michalu Haškovi můžete položit ZDE ##PROFIL 302##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…