Hašek k lékařům: Řešení je v rukou vlády a ministerstva zdravotnictví

17.01.2011 11:22

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek jednal s řediteli jihomoravských nemocnic.

Hašek k lékařům: Řešení je v rukou vlády a ministerstva zdravotnictví

Hejtman Michal Hašek se dnes zúčastnil pracovní porady ředitelů jihomoravských krajských nemocnic. Tlumočil ředitelům nemocnic závěry pátečního jednání hejtmanů s ministrem Hegerem v přípravě na řešení hrozící krize v poskytování akutní nemocniční péče po odchodu lékařů v akci Děkujeme, odcházíme od 1. 3. 2011, dále o průběhu jednání s jihomoravskými lékařskými odboráři a zástupci LOK, se kterými se hejtman sešel minulý týden v Brně.

Ředitelé jednotlivých nemocnic poskytli hejtmanovi aktuální informace o stavu výpovědí lékařů ( ve Vyškově došlo nově ke stažení 4 výpovědí ). Michal Hašek zdůraznil, že systémové řešení je v rukou vlády a ministerstva zdravotnictví, kraje mají velmi omezené možnosti, jak přispět k řešení nynější krize zdravotnictví. Asociace krajů nabídla ministru Hegerovi svoji roli moderátora jednání s lékaři, kterou časově limitovala do 31. ledna.

Na jižní Moravě budou pokračovat přípravné práce na krizových scénářích chodu nemocnic v poskytování akutní péče, vedle toho po pátečním podpisu dohody mezi ministrem Hegerem a hejtmanem Haškem budou urychleny práce na přípravě Koncepce lůžkové sítě Jihomoravského kraje zahrnující fakultní i krajské nemocnice. Na závěr setkání hejtman Hašek zdůraznil, že klíčovým mottem všech kroků Jihomoravského kraje musí být zajištění péče o pacienty, její kvalita a dostupnost v souladu s ústavou a zákony ČR.

Sledujeme téma EXODUS LÉKAŘŮ

Více čtěte:

Foto: cssd.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

6:16 Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k euru.