Jurečka (KDU-ČSL): Levice kuje pikle?

21.04.2013 19:17

Včera se sešli zástupci některých levicových stran v Praze. Na setkání, které iniciovala SPOZ, se hovořilo o historické chvíli a šanci získat ústavní většinu.

Jurečka (KDU-ČSL): Levice kuje pikle?
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

Jeden z účastníků setkání mluvil o tom, že se blíží historická chvíle, kdy může v této zemi nastat zásadní změna, a že ČSSD je bytostně závislá na výsledku komunistů ve volbách.

Pokud budou mít obě strany společně většinu v PSP ČR, může být údajně ČSSD v klidu, protože o tom, jaká bude vláda, rozhodne ČSSD.  Jiří Vyvadil také po vzoru M. Zemana kritizoval někdejšího premiéra V. Špidlu, který odmítl po volbách v roce 2002 spolupracovat s KSČM či pokračovat na principu opoziční smlouvy s ODS.

Dovolím si  upozornit, že pokud jakékoliv politické strany hovoří prioritně o tom, že je třeba měnit Ústavu, tak je třeba se mít opravdu na pozoru!! To je okamžik, na kterém se ukazuje, že jim jde především o vlastní upevnění moci, než o nápravu a řešení faktických problémů v této zemi!

Kritizovat V. Špidlu, že odmítl jít s komunisty nebo znovu do opoziční smlouvy je skutečně trapné. Naopak, V. Špidla dokázal změnit systém rozparcelování politické moci a rozdělení vlivu kmotrů, kteří si v té době získávali velký vliv i ve státní správě. Chápu, že se to především lidem okolo M. Zemana a V. Klause nelíbilo.

Marian Jurečka
1. místopředseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Jurečka

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.