Klasnová: Zrušení sKaret považujeme za jediné možné řešení

04.05.2013 20:19

Věci veřejné vítají, že vláda dnes uložila ministryni práce a sociálních věcí zrušit sKarty, proti nimž se již koncem března vyslovila sněmovna a minulý týden také Národní rada osob se zdravotním postižením.

Klasnová: Zrušení sKaret považujeme za jediné možné řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

 

“Jsem ráda, že vláda respektuje sněmovnu, jíž se podle ústavy zodpovídá, a na základě usnesení, která díky mému návrhu sněmovna přijala již koncem března, dnes uložila paní Müllerové projekt sKaret ukončit,” řekla Kateřina Klasnová.

“Zrušení sKaret považujeme za jediné možné řešení celé věci, kdy byl vydáváním sKaret porušován zákon o ochraně osobních údajů a vydáváním karet jako průkazů osob se zdravotním postižením byly porušovány mezinárodní úmluvy a je v rozporu i s postojem Národní rady osob se zdravotním postižením ČR,” uvedla dnes na tiskové konferenci Kateřina Klasnová. K zastavení vydávání sKaret mělo podle ní dojít již dávno, aby se zbytečně nezvyšovaly náklady na ukončení projektu.

Veškeré následky za ukončení projektu musí nyní nést ministerstvo práce a sociální věcí, které smlouvu s Českou spořitelnou podepsalo. “V této souvislosti připomínám, že ve chvíli vznesení nároků na jakékoli finanční kompenzace ze strany ČS, podají VV na bývalé vedení ministerstva – tedy exministra Drábka a exnáměstka Šišku – trestní oznámení,” řekla Klasnová. Zejména proto, že zřejmě uzavřeli smlouvu od počátku nevýhodnou pro Českou republiku, čemuž může nasvědčovat i neochota ministerstva zveřejnit celou smlouvu včetně všech jejích příloh. “Sama jsem o ně žádala již v listopadu loňského roku a z ministerstva mi tento týden přišlo opětovné odmítnutí s odkazem na obchodní tajemství. Zvažuji proto nyní správní žalobu,” dodala Klasnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…