Kohoutová (ODS): Handicapovaní sportovci musí mít k financím rovný přístup

22.02.2011 22:06

Sportovci se zdravotním postižením musí rovný přístup k finančním zdrojům. Nikdo nesmí být obětí dlouhodobé byrokracie a snahy jedné vybrané skupiny prosazovat pouze vlastní zájmy.

Kohoutová (ODS): Handicapovaní sportovci musí mít k financím rovný přístup

„Sportovci se zdravotním postižením musí rovný přístup k finančním zdrojům. Nikdo nesmí být obětí dlouhodobé byrokracie a snahy jedné vybrané skupiny prosazovat pouze vlastní zájmy," uvedla dnes poslankyně ODS Lenka Kohoutová během veřejného slyšení Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR k petici za rovné podmínky pro všechny handicapované sportovce. Veřejné slyšení inicioval  Český svaz tělesně postižených sportovců (ČSTPS), který usiluje o ukončení letitého sporu mezi ním a  Českým paralympijským výborem, jenž  odmítá sportovce ČSTPS nominovat na vrcholné světové soutěže a financovat jejich činnost.

Podle Lenky Kohoutové, která byla určena zpravodajkou tohoto slyšení, je nezbytné zahájit konstruktivní jednání na půdě Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a pokusit se o dohodu, která zajistí efektivní podporu sportu handicapovaných. "Jednání by měl zprostředkovat příslušný ministr, dohoda ale ve výsledku záleží na obou znesvářených stranách. O zařazení sportovce do reprezentace by měly rozhodovat především jeho výkony a nikoliv členství v tom či onom svazu," řekla také Lenka Kohoutová.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lenka Kohoutová - profil

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Jásot, že by se podařilo někomu “zavřít hubu”, je krajně znepokojivý

8:19 Zahradil (ODS): Jásot, že by se podařilo někomu “zavřít hubu”, je krajně znepokojivý

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke "koordinaci strategické komunikace"