Lesy ČR: Miniseriál Kořeny lesa poprvé už dnes v České televizi

03.06.2024 16:08 | Tisková zpráva

Kořeny lesa, tak se nazývá nový miniseriál, jehož první díl uvede České televize právě dnes, tedy 3. června v 17.54 hodin na ČT1. Vznikl ve spolupráci s Lesy České republiky.

Lesy ČR: Miniseriál Kořeny lesa poprvé už dnes v České televizi
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Oblíbený moderátor Vladimír Kořen natočil čtyřicet dvouminutových dílů, ve kterých seznamuje se zajímavostmi české přírody, a zvláště lesů.

„Lesy patří do českého srdce. Je to část přírody, kterou vnímáme velmi citlivě. S kamerou jsme vyrazili na jedinečná místa v celé republice. Od vzácných tisin na břehu Berounky po lužní lesy na soutoku Moravy a Dyje. Všímali jsme si také různých typů hospodaření, které se snaží skloubit tři důležité roviny. Přirozeně ekonomiku na jedné straně, péči o druhově bohatou přírodu na straně druhé. Třetí rovina teď trápí lesníky asi nejvíc: stálost lesa v rozkolísaném podnebí. Lesníci velmi silně pociťují dopady změn klimatu. Od orkánů či tornád přes kůrovcové sucho po bleskové povodně. Lesní hospodáři mají les rádi a hledají cesty, jak udržet všechny tři roviny v rovnováze. I kvůli tomu se české lesy výrazně mění. Od jednoho druhu k pestrosti,“ říká.

Podle generálního ředitele Lesů ČR Dalibora Šafaříka mají diváci skvělou příležitost seznámit se s tím, proč a jak lesníci hospodaří. „Na jednotlivé díly se moc těším a doufám, že se budou líbit. Jsem zvědavý i na reakce,“ dodává.

ČT1 uvede premiéry dílů každý všední den od 17 do 18 hodin, a to až do konce června. Reprízovat se budou večer na programu ČT2. Přes prázdniny seriál z obrazovek zmizí a vrátí se v říjnu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…