Kubata (TOP 09): (Ne)zbytné zákony

01.04.2012 17:00

Vedení České televize se pochlapilo. Podařilo se mu najít technické řešení omezující hladinu zvuku reklamy. Žádné výmluvy, žádné odklady.

Kubata (TOP 09): (Ne)zbytné zákony
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec za TOP 09 Václav Kubata

Ale dobrá ukázka snahy o řešení problému, na který si veřejnost již dlouho stěžuje dopisy, peticemi a stížnostmi, a to dokonce i přes politiky, umělce a celebrity. Určitě je třeba nové vedení České televize pochválit, že to řeší ještě před vytvořením zákona, který by mu to dal jako povinnost. Poslanci rozepsali zákon a veřejnoprávní televize sama, skoro dobrovolně, našla cestu. Byla prostě rychlejší. Je teď otázka, jakou cestu si zvolí soukromé stanice. Vyslyší svoje diváky, tedy svoje klienty, nebo jim to bude jedno? Počkají si na zákon, když přece nejsou placeni z koncesionářských poplatků?

Rád bych věřil, že jejich cesta bude obdobná a my nebudeme muset nadskakovat v křesle u oblíbených pořadů vždy, když začne reklamní blok. I když si nejsem tak jistý, že můžeme po této dobré zprávě začít spokojeně v televizním křesle dřímat s vědomím, že nás reklama na veřejnoprávních kanálech přestane ohlušovat.

Česká televize nepatří mezi nejsledovanější, pokud jde o kategorii dětí a -náctiletých. Otravný a zbytečný problém vyřešíme až tehdy, kdy se přidají i ostatní stanice. Nebo jim to budeme skutečně muset nařídit zákonem?

Václav Kubata
poslanec

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…