Mach (Svobodní): Parlamentní strany nás šikanují

03.10.2011 10:54

Podle zpráv v médiích vláda projedná návrh ministerstva vnitra, aby podala Nejvyššímu správnímu soudu návrh na pozastavení činnosti Strany svobodných občanů.

Mach (Svobodní): Parlamentní strany nás šikanují

Podkladem návrhu ministerstva vnitra je výzva Poslanecké sněmovny na pozastavení činnosti Svobodných z 5.5.2011 odůvodněná nedostatky ve Výroční finanční zprávě, kterou jsou politické strany povinny odevzdávat každoročně Poslanecké sněmovně. K výzvě sněmovny se Svobodní vyjádřili prohlášením 6.5.2011.

Výroční zprávě Svobodných bylo vytýkáno, že předložené kopie darovacích smluv nebyly úředně ověřené.

Svobodní následně dodali do Poslanecké sněmovny úředně ověřené kopie darovacích smluv, aby Výroční finanční zpráva byla kompletní. Výroční finanční zpráva, která je veřejnosti k dispozici v parlamentní knihovně, tak obsahuje účetní závěrky ověřené auditorem, seznam všech dárců zahrnující jména, adresy a data narození všech registrovaných příznivců a úředně ověřené kopie těch darovacích smluv, kde souhrnná roční výše daru byla od 50 tisíc výše.

"S ohledem na to, že šlo o prkotinu a že byly ověřené kopie darovacích smluv do zprávy následně doplněny, považoval bych za absurdní, kdyby vláda navrhla soudu pozastavení činnosti Svobodných. Nejvyšší správní soud by i s ohledem na předchozí řízení v podobných kauzách mohl sotva rozhodnout o pozastavení činnosti Svobodných, když je Výroční finanční zpráva doplněná a když původní nedostatek byl malicherný," uvedl předseda Svobodných Petr Mach.

"Je smutné, že o návrhu na pozastavení činnosti Svobodných rozhodují na základě malicherných záminek politici, o hospodaření jejichž stran si těžko může veřejnost činit iluze. Strana svobodných občanů je na rozdíl od nich financována příspěvky členů, drobnými příspěvky příznivců a dary z úspor kandidátů na jejich vlastní kampaň v řádu desítek tisíc. Parlamentní strany si nadto rozdělují mezi sebou peníze z našich kapes a nás takto šikanují," podotkl Mach.

Více:
Mach (Svobodní): Žádné oficiální sdělení o nedostatcích ve zprávě jsme nedostali


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

12:16 Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

Zdeněk Hřib nabízel radním dvě možnosti volby, ani jedna z představených variant ovšem nebyla dostat…