Ministr Dobeš: Již čtvrteční půlnoc rozhodne o maturitách

06.06.2011 21:55

Už tento čtvrtek o půlnoci má být rozhodnuto o tom, zda spuštění státních maturit obstálo. Do tohoto termínu musí školy zaslat do Cermatu vyhodnocené všechny písemné maturitní testy.

Ministr Dobeš: Již čtvrteční půlnoc rozhodne o maturitách

První týden písemek společné části mají maturanti skoro za sebou.

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš si jejich dosavadní průběh na dnešním brífinku pochvaloval: „Vše probíhá nad očekávání dobře, technika funguje jak má, jenom ve třech případech jsme měnili DDT a v celém Česku jsme povolali ze zálohy kvůli onemocnění pouze osm náhradních školních maturitních komisařů," zdůraznil.

 „Co se help desku týče - na linkách funguje sto lidí a v největší špičce byly kapacity využity jen ze šedesáti procent, takže vše probíhá bez problémů" vysvětlil ředitel Cermatu Pavel Zelený.

 Nadále zůstává v kompetenci každé vysoké školy, zda příjme studenta, který doloží vysvědčení až na konci září, tedy po opravném termínu: „Společně s náměstkem Ivanem Wilhelmem bych rád požádal rektory o zavedení takzvaného podmíněného přijetí na vysoké školy v případě, že student doloží vysvědčení z opravného termínu až koncem září," představil svůj plán ke konci brífinku ministr Josef Dobeš.

Dotaz Josefu Dobešovi můžete položit ZDE ##MINIPAS 1239## Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.