ODS: Je nezbytné přijmout vládní konsolidační balíček

28.05.2012 18:21

Usnesení Výkonné rady ODS

ODS: Je nezbytné přijmout vládní konsolidační balíček
Foto: red
Popisek: Logo ODS

· Výkonná rada podporuje prosazování rozpočtově odpovědné politiky na úrovni EU, státu i krajů, která směřuje ke snižování veřejného dluhu. Za rozpočtově odpovědné a ekonomicky přínosné nepovažuje masivní pumpování peněz do ekonomiky, které historicky přivedlo řadu států k fiskální a hospodářské krizi. Tomuto přístupu mají odpovídat i nezbytná prorůstová opatření na úrovni státu i EU.

· Výkonná rada konstatuje, že pro udržení priority snižování schodků veřejných rozpočtů je nezbytné přijmout vládní konsolidační balíček na straně výdajů i příjmů na roky 2013 a 2014, který bude následně doplněn sadou prorůstových kroků bez negativních dopadů na zvyšování veřejného dluhu.

· Výkonná rada považuje za důležitý úkol pro následující měsíce prosazení koaliční dohody o majetkovém vyrovnání mezi státem a církvemi, schválené vládou. Restituce majetku církví a náboženských společností umožní uvolnit dlouhodobě zablokovaný majetek obcí, měst a dalších subjektů. Postupně také umožní církvím, aby od státu plně převzaly financování platů duchovních.

· Výkonná rada podporuje vládní kompromis o změně rozpočtového určení daní, který oproti dosavadnímu stavu umožní dostatečně navýšit příjmy ze sdílených daní především menším městům a obcím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.