Orálek (ODS): Podporujeme Ivana Fuksu v čele resortu zemědělství

24.05.2011 10:25

Odborná komise ODS pro rozvoj regionů a venkova doporučuje vyjasnit vlastnická práva k půdě

Orálek (ODS): Podporujeme Ivana Fuksu v čele resortu zemědělství

Znovuotevření restitučních otázek a obnova původních vlastnických práv k půdě. To jsou podle členů Odborné komise ODS pro rozvoj regionů a venkova předpoklady k dalšímu rozvoji drobného zemědělského podnikání na venkově. Komise dnes také podpořila ministra zemědělství Ivana Fuksu v jeho úsilí a navrhla několik opatření v oblasti společné zemědělské politiky.

"Místo, aby se řešily konkrétní problémy a reformy, stále jsou vznášeny personální požadavky. Považuji proto za důležité na tomto místě podpořit Ivana Fuksu v čele resortu zemědělství," uvedl předseda MS ODS Oloví a předkladatel usnesení Luboš Orálek, kterého podpořila také poslankyně Dana Filipi. Komise se na tom jednoznačně shodla.

Poradní orgán ODS se také zabýval problematikou Společné zemědělské politiky EU a její přípravou na programové období 2014 - 2020. Od vyjednavačů nových podmínek požaduje dodržování několika principů. "Usilovat o rovné dotační podmínky mezi zeměmi EU, nebránit se zastropování, pokud bude mít stejnou platnost pro všechny členské země a nebude mít negativní vliv na národní obálku. Dále pak finanční alokace nevyčerpané díky zastropování v pilíři I. přednostně použít pro financování rozvojových programů venkova a usilovat o důsledné oddělování dotací od produkce s platností pro všechny členské země," vyjmenoval náměstek ministra zemědělství a garant subkomise Juraj Chmiel.

Komise na svém setkání mimo jiné zopakovala dlouhotrvající požadavek ODS na posílení kompetencí ministerstva zemědělství v oblasti rozvoje venkova a navrhla také změnit název ministerstva na Ministerstvo zemědělství a venkova ČR.

Související:

Ministr Fuksa: Pokuta ve výši 180 milionů korun už ČR nehrozí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ods.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky