Paroubek: Lidé spjatí s problémy ROP Severozápad i nadále sedí ve vedení kraje

23.04.2013 7:36

V průběhu minulého týdne se uskutečnilo setkání žadatelů o dotace z ROP Severozápad, kterého se účastnili jak zástupci měst a obcí, tak i zástupci soukromých subjektů, kteří v souvislosti s pozastavením plateb čekají na proplacení peněz z již uskutečněných projektů.

Paroubek: Lidé spjatí s problémy ROP Severozápad i nadále sedí ve vedení kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

 

Ze setkání mimo jiné vyplynula i výzva pro poslance zvolené v Ústeckém kraji, aby ve sněmovně interpelovali vládu v souvislosti s její nečinností při řešení stávajícího problému.
 
Tuto výzvu, prezentovanou komunistickým hejtmanem Bubeníčkem, beru osobně velmi vážně. Celá věc má nicméně dva důležité aspekty.
 
Za poslance LEV 21 chci říci, že celou záležitostí okolo ROP Severozápad se intenzivně zabýváme minimálně rok a půl. Tedy, upozorňovali jsme na vážnost celé situace dlouho před tím, než vůbec vznikla. Upozorňovali jsme na projekty, které nápadně připomínaly protizákonné jednání. S těmito projekty bylo spojené zejména minulé vedení kraje ČSSD a ODS. Je třeba připomenout, že celá řada politiků, jejichž jména se v souvislosti s podezřelými projekty objevovala i v médiích, sedí i dnes ve vedení kraje. První, co by hejtman Bubeníček měl udělat, je, aby se těchto lidí neprodleně zbavil.
 
Pokud skutečně nedochází k žádným jednáním, budeme se touto věcí na úrovni Poslanecké sněmovny i nadále zabývat. Je i v našem zájmu, aby se peníze z poctivě vypracovaných projektů dostaly k městům, obcím i k podnikatelům. Nechceme, aby se podvodné jednání několika jedinců dotklo desítek tisíc lidí, zaměstnanců a podnikatelů v Ústeckém kraji.
 
Jiří Paroubek, předseda LEV 21 a poslanec zvolený v Ústeckém kraji

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…