Za vznikem, nebo lépe řečeno rozvojem rakovinného bujení, stojí mnoho příčin. Většinou jde o kombinaci více faktorů, které působí na lidský organismus chronicky, tedy dlouhodobě. Proto bylo toto onemocnění spojováno především se staršími lidmi. Bohužel, dnes už tomu tak není a rakovina znepokojivě postihuje čím dál mladší jedince. Proč a co s tím?
Jídlo plné chemie
Vymoženosti novodobé civilizace nejsou zadarmo. Ikdyž si to mnohdy neuvědomujeme, každý špás něco stojí. Za dob našich dědečků byl automobil něco výjimečného, dědečkové běhali za budoucími babičkami po svých. V zimě se ládovali chlebem se sádlem nebo medem a zapíjeli domácím mlékem nebo velkým bančákem melty. V létě doplnili vitamíny poctivou domácí zeleninou bez chemie, do toho domácí vajíčka, brambory, na podzim jablíčka z vlastní zahrádky. A pili vodu, po ránu štamprli slivovice a krevní oběh jim kromě budoucích babiček rozproudila sklenka červeného vína. Když už si vyrazili z kopýtka dál od domova, tak koňmo, šetřili vodou a každým drobkem od večeře. Venku to na jaře vonělo šeříky a na podzim tlejícím listím. Žádné laky na vlasy, antiperspiranty s hliníkem, ovocné šťávy s tunou „éček“ a konzervantů, antikoncepce, fast foody, masivní průmysl, dvě auta u domu a permanentní stres.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Radka Sitarová