TOP 09: Nelegální zaměstnávání je tunelováním sociálních fondů

02.04.2013 13:29

Předsednictvo TOP 09 se na dnešním jednání zabývalo problematikou ministerstva práce a sociálních věcí. Řešilo otázku nezaměstnanosti a nelegálního zaměstnávání.

TOP 09: Nelegální zaměstnávání je tunelováním sociálních fondů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

 

Předsednictvo TOP 09 pokládá nelegální zaměstnávání za zločinné tunelování sociálních fondů a nekalou konkurenci poctivým podnikatelům. Předsednictvo TOP 09 proto žádá ministryni práce a sociálních věcí, aby nepolevila v cílené kontrole a postihu nelegální práce.
 
V loňském roce bylo díky zavedeným kontrolám ze strany MPSV odhaleno více než pět tisíc případů práce načerno. Uložené sankce činily více než 160 milionů korun. Tato částka však ani zdaleka nekompenzovala škody, které nelegální zaměstnávání sociálním fondům, které naplňujeme z veřejných rozpočtů, způsobuje.
 
„Cílené kontroly zaměřené na odhalování nelegální práce považuji za zásadní. Zároveň ale chceme, aby tyto kontroly co nejméně administrativně zatěžovaly zaměstnavatele. Důležité ovšem je, aby naši kontroloři snadno získali ty údaje o zaměstnancích, které potřebují. Vše je aktuálně obsaženo v našem návrhu k novele zákona o zaměstnanosti, který jsme připravili,“ dodává ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

20:01 Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rezignaci ministryně Langšádlové.