TOP 09: Podporujeme ministra Leoše Hegera v přístupu k projektu IZIP

16.05.2012 11:36

Předsednictvo TOP 09 dnes přijalo usnesení, v němž konstatuje, že „podporuje a schvaluje kroky ministra zdravotnictví Leoše Hegera vedoucí k rychlému ukončení projektu IZIP."

TOP 09: Podporujeme ministra Leoše Hegera v přístupu k projektu IZIP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

„Projekt nesplnil svůj účel a byl pouze dírou na peníze daňových poplatníků. Je proto logické, že projekt IZIP bude ukončen,“ vysvětlil předsednictvu ministr zdravotnictví Leoš Heger.

TOP 09 spolu s ministrem Leošem Hegerem navrhují, aby byla co nejdříve připravena nová národní platforma rozvoje elektronického zdravotnictví. Ta musí být budována hospodárně, levně a na základě zcela otevřených výběrových řízení. Veškerá výběrová řízení na elektronické zdravotnictví tak musí být podle předsednictva TOP 09 v plném rozsahu zveřejňována na internetu. „Uvítám, aby se do přípravy a oponentury všech projektů placených z veřejných peněz zapojili i odborníci a nevládní organizace, například Transparency international,“ doplnil ministr Leoš Heger.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…