Pavel se projevil. Vláda lidi ožebračí, on to bude komunikovat. A horší věci, předpovídá Konečná

12.02.2023 11:50 | Rozhovor

„Lidé se ptají, jak dlouho bude vláda prezentovat jako svůj úspěch rostoucí počty občanů, kteří si mají žádat o sociální dávky. Poměrně dost lidí ze střední generace chce také diskutovat o důchodové reformě,“ popisuje setkávání s občany europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná. Ostře se ohradila proti zvyšování důchodového věku. Zmínila také svůj boj proti dvojí kvalitě potravin. Vyjádřila se k prvním „krokům“ nově zvoleného prezidenta a nechybí ani vzkaz pro ministerstvo vnitra.

Pavel se projevil. Vláda lidi ožebračí, on to bude komunikovat. A horší věci, předpovídá Konečná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Paní poslankyně, na Vašem fb jste avizovala, že budete jezdit mezi lidi po ČR. Jaká témata s nimi chcete rozebírat a co lidi, se kterými jste se na podobných akcích už v minulých měsících setkala, nejvíc zajímalo, trápilo…..

Musím Vás trochu opravit – po republice už jezdím. Znovu jsem začala hned po kovidu, ale jezdila jsem samozřejmě i před ním. Ale jsem velmi pozitivně překvapena, jak velké množství lidí chodí a chce diskutovat. Nárůst oproti předkovidovému období je několikanásobný. V uplynulém týdnu jsem byla ve Zlíně, příští týden budu na Pardubicku, kde mám – 20. února – besedu v sále v Rozstání. A témata? Ta se v poslední době nemění. Lidé se ptají, jak dlouho bude ještě tato pětikoalice pokračovat v krocích proti statisícům občanů. Jak dlouho bude prezentovat jako svůj úspěch rostoucí počty občanů, kteří si mají žádat o sociální dávky. Jestli je vláda opravdu hrdá na to, že přispěje 200 Kč měsíčně potřebným lidem na mobilní telefonní služby apod. Někde lidí trápí více dopravní obslužnost, někde dostupnost zdravotní péče. Ale ze všech dotazů je zřejmá obava z budoucnosti. Poměrně dost lidí ze střední generace chce také diskutovat o důchodové reformě. 

Samozřejmě platí, že nemohu být všude – což mě skutečně moc mrzí – ale jsem samozřejmě na e-mailu, na Facebooku, YouTube, Instagramu i TikToku, takže občané si ke mně vždy cestu najdou. A množství reakcí ukazuje, že toho hojně využívají. Snažím se jim všem postupně odpovídat, i když někdy je to nad lidské síly (smích). 

Velké emoce vyvolaly vládní úvahy o tom, že by se měl opět zvýšit věk odchodu do důchodu. Co na to říkáte?

Jako KSČM to jednoznačně odmítáme! Vláda argumentuje delší dobou dožití, ale zároveň nezmiňuje, že tzv. délka života ve zdraví, je u nás u mužů i žen přibližně 61 let. Přitom průměr EU je 63,5 roku. Ve Francii je tato doba 62,5 roku. Proto se vůbec nedivím, že snaha tamní vlády posunout věk odchodu do penze z 62 na 64 let přivedla do ulic milion nespokojených.

 Pro lidi vykonávající manuální práci nebo jiná náročná povolání je věk 68 let naprosto neakceptovatelný. Bohužel v parlamentu má pětikoalice většinu, navíc nyní se bude opírat o nového prezidenta, a tak po dobu do následujících parlamentních voleb si chtějí dělat zákony pro své zájmové skupiny.  Vyjádření nedůvěry se opozici nepodařilo prohlasovat. Tak snad pro nás může být inspirací Slovensko, kde se také čtyřkoalici chlubila většinou a předčasné volby tam budou v září…

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Žádný evropský stát nemá, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 12.02.2023 13:05:57
tak americkou administrativou ochočeného prezidenta, tak blbého a užvaněného premiéra, tak křiváckého ministra vnitra, tak bojovnou ministryni obrany a dva vygumované Tchajwance jako předsedy komor českého parlamentu navíc. Jinak, než predikuje paní Konečná, to ani dopadnout nemohlo. Divím se, že za ten rok a půl nemáme HDP jako Mali nebo Mauretánie, opravdu se divím. Jen píle obyčejných lidí ( dezolátů tam vespod) zachránila ČR před totálním krachem už loni. Budeme-li všichni pracovat tak kvalitně a fundovaně jako tato vláda, jsme do týdne na huntě! DO TÝDNE!!!

|  16 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…