Jihočeský kraj přispěl ke zlepšení dopravní situace v Českých Budějovicích

27.09.2013 5:43

Po téměř třech měsících omezení spojených s dopravními uzavírkami se otevřela jedna z nejfrekventovanějších křižovatek v centru Českých Budějovic. V pondělí (23. 9. 2013) si řidiči v ostrém provozu poprvé vyzkoušeli průjezd křižovatky Mánesovy a Lidické ulice.

Jihočeský kraj přispěl ke zlepšení dopravní situace v Českých Budějovicích
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

Hlavním investorem do modernizace křižovatky byl Jihočeský kraj, který tímto krokem napomohl ke zlepšení dopravní situace v centru Českých Budějovic. Cílem rekonstrukce bylo zvýšit propustnost pro automobilovou i veřejnou dopravu a také zvýšit bezpečnost chodců. Modernizovaná křižovatka má nyní větší kapacitu díky novým pravým odbočovacím pruhům, takzvaným by-passům. Lépe by se měli na rušné křižovatce cítit i chodci, v místě totiž nechybí bezpečnostní ostrůvky.

 „Jsem velice rád, že se Jihočeský kraj do rekonstrukce křižovatky zapojil a usnadnil tak občanům a návštěvníkům Českých Budějovic pohyb v centru jihočeské metropole. Věřím, že se čekání vyplatilo a děkuji všem řidičům za strpení. České Budějovice již delší dobu bojují se špatnou dopravní propustností. Městu by významně ulevila rychlá dostavba dálnice D3 a v návaznosti s tím výstavba obchvatů. Ta však v současné době stojí a Jihočeský kraj tak byl nucen přispět k okamžitému řešení kolabující dopravy v centru Budějovic, “ řekl krajský radní pro dopravu Antonín Krák.

Jihočeský kraj se na modernizaci křižovatky podílel společně se Statutárním městem České Budějovice a z celkové vysoutěžené částky sedmnácti a půl milionů korun zaplatil více než 15 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Zimola - profil

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

23:07 Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenám energií.