Beroun: Střechu v ZŠ na Wagnerově náměstí čeká oprava

30.04.2011 19:12

Během letošních letních prázdnin nechá berounská radnice opravit střechu Základní školy na Wagnerově náměstí. Po letošní zimě je totiž ve velmi špatném stavu.

Beroun: Střechu v ZŠ na Wagnerově náměstí čeká oprava

Všechny budovy základních škol a mateřských škol, kterých je město Beroun zřizovatelem, prošly na počátku roku kontrolou technického stavu. „Prováděla se vizuální kontrola a to střech, oken, dveří, ale například i kanalizace, topení, vzduchotechniky či elektrorozvodů," uvedla vedoucí odboru městských investic Iva Kermesová. Nejpalčivější problém odhalila kontrola právě v budově ZŠ na Wagnerově náměstí. „Část krovu je napadená tesaříkem a dřevokaznými houbami. Proto bude nutné i některé nosné konstrukce krovu zcela vyměnit. Oprava bude zahrnovat i výměnu krytiny, oplechování a opravu komínů," vypočetla Kermesová s tím, že nyní bude na práce vypsáno výběrové řízení. Práce by měly začít o letních prázdninách, tak, aby nebyl narušen chod školy. V první úpravě letošního rozpočtu byla na tuto rekonstrukci uvolněna částka 9,5 milionu korun. Navýšena byla i částka určená na opravu a údržbu školních zařízení z původních 2,5 milionu korun o více než 10 milionů korun na 12,9 milionu korun. V sumě jsou například částky určené pro ZŠ Jungmannova na umístění sněhových záchytů na střeše a na pořízení nového osvětlení do několika učeben.

V Základní škole na Závodí bude pokračovat třetí etapa výměny oken za 275 tisíc korun. Pro MŠ Pod Homolkou je vyčleněno 200 tisíc korun na opravu špatného stavu omítek.

Další zprávy z Berouna čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…