České Budějovice: Stavební úřad vydal územní rozhodnutí k D3

21.05.2011 18:49

Ve čtvrtek vydané územní rozhodnutí se týká úseku Úsilné - Staré Hodějovice (označovaný též jako D3 0310/I) v celkové délce 7197 m.

České Budějovice: Stavební úřad vydal územní rozhodnutí k D3

Trasa tohoto úseku dálnice D3 je z větší části vedena v území se zemědělsky obhospodařovanou půdou (pole, pastviny), neobdělávanou půdou (nálety, křoviska), lokálně v mokřinách, v okolí potoků a v km 136,5 - 137,3 podél úložiště popílku. Umístění stavby je v souladu s územními plány dotčených obcí. Stavba prochází katastrálním územím sedmi obcí.

Tato část dálnice D3 prochází vysoce urbanizovaným územím po východním okraji zastavěného území Českých Budějovic, na rozhraní mezi ním a přilehlými obcemi Hůry, Vráto, městem Rudolfov (místní část Hlinsko), obcemi Dobrá Voda , Srubec a Staré Hodějovice. Úsek začíná v km 131,240 za mimoúrovňovou křižovatkou Úsilné, ve které dálnice D3 kříží silnici I/34 České Budějovice - Jindřichův Hradec. Mimoúrovňová křižovatka Úsilné je součástí předcházejícího úseku dálnice D3, konec předmětné stavby je za MÚK Hodějovice, kde dálnice navazuje dalším úsekem.

Součástí úseku Úsilné-Hodějovice (D3 0310/I) jsou mimo jiné: 3 mimoúrovňové kruhové křižovatky (Hlinsko, Pohůrka, Hodějovice) a 1 hloubený tunel v délce cca 1000 m (mezi Dobrou Vodou a Suchým Vrbným), přičemž tubus tohoto tunelu bude zároveň plnit funkci hráze budoucí retenční nádrže na Dobrovodském potoce. Pro zajištění ochrany přilehlých zastavěných území před hlukem je navrženo celkem 5582 m protihlukových stěn. Křížení dálnice s potokem Čertík je navrženo jako migrační koridor pro volně žijící zvěř.

„Město se snaží o maximální urychlení procesu přípravy D3 a vyčlenilo na stavebním úřadě specializovaného pracovníka, který se plně věnuje pouze přípravě stavby dálnice," poznamenal primátor Juraj Thoma a dále upozornil, že podrobnosti ohledně technického řešení stavby jsou k nahlédnutí na elektronické úřední desce magistrátu a na městském webu.

„Stavební úřad se v rámci vydaného rozhodnutí vypořádal s celkem jednadvaceti námitkami dotčených osob a občanských sdružení," doplnil primátor Juraj Thoma s tím, že vydané rozhodnutí dosud není pravomocné a účastníci řízení mají lhůtu pro podání odvolání.

Další zprávy z Českých Budějovic čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: obcaneprobudejovice.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …