Český Krumlov: Kouzelný Krumlov 2011

21.03.2011 14:16

Sluneční paprsky prohřívají uličky města, krumlovští medvědi se probouzejí ze zimního spánku a příroda kolem se začíná zelenat a pučet. To vše předznamenává jediné - jarní slavnost Kouzelný Krumlov je za dveřmi.

Český Krumlov: Kouzelný Krumlov 2011

Letos akci netradičně zahájí festival z Kutné Hory v rámci programu „Ozvěny TyjátrFestu". V pátek 29. 4. 2011 přiveze tento festival do pivovarské zahrady hudebníky, herce, ale také výtvarné umělce a s nimi spoustu zábavy.

Pivovarská zahrada ožije i v soboru 30. 4. 2011. Děti se během odpoledne zabaví při hrách, výrobě čarodějnických kostýmů, čarodějnickém líčení nebo pečení buřtů a těšit se mohou i na vystoupení brněnského divadla Kamarádi. Společně s dětmi mohou rodiče v rámci Krumlovského veletrhu navštívit stánky českokrumlovských neziskových institucí, souborů či spolků nebo si poslechnout koncert oblíbené dámské kapely Lakomá Barka. Celý odpolední program v zahradě doplní Festival Základní umělecké školy Český Krumlov.

Kouzelný Krumlov - koncert Podvečerní program je již tradičně spojen se stavěním máje za doprovodu zpěvu a tance folklórního souboru Růže Český Krumlov a se zapálením vatry. Během večerního programu bude mimo jiné pokřtěn nový turistický produkt „Český Krumlov Card", který spojuje nabídku čtyři významných kulturních institucí (Zámek Český Krumlov, Regionální muzeum, Museum Fotoateliér Seidel a Egon Schiele Art Centrum). Koncerty oblíbených krumlovských kapel (Lakomá Barka, El Tenéré a Kyanid) a lampiónový průvod završí sobotní večer.

V neděli 1. 5. 2011 se Vám otevřou dveře mnoha muzeí a galerií a budete moci nahlédnout do zajímavých expozic. Posezení na náměstí Svornosti během májového odpoledne zpříjemní promenádní koncert swingové kapely Black Bottom.

Museum Fotoateliér Seidel Perličkou v programu bude po celý víkend (30. 4. - 1. 5. 2011) fotografování v Museu Fotoateliér Seidel. Jarní fotografování na téma „První dáma=máma" zve před objektiv současné maminky, jejich děti a tatínky. Společné rodinné foto v historickém prostředí a nejlépe v dobovém oblečení se stane ozdobou rodinného fotoalba, tak jako tomu bývalo v minulém století. Součástí akce je i soutěž o nejstylovější fotografie v dobovém kostýmu: „První dáma=máma Fotoateliéru Seidel" o hodnotné ceny! O vítězce můžete rozhodnout i Vy - hlasováním na www.seidel.cz.
Rezervace na focení nutná! Více na www.seidel.cz

Přijměte pozvání a přijeďte do Českého Kouzelného Krumlova. Vstupné je také kouzelné - zdarma (výjimky uvedeny v programu).

Program akce na www.ckrumlov.cz/kokr2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ckrumlov.info

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…