Cheb: Rekonstrukce budovy ISŠ byla slavnostně ukončena

21.02.2014 13:53

Nové Centrum odborného a praktického vzdělávání bude sloužit studentům technických oborů.

Cheb: Rekonstrukce budovy ISŠ byla slavnostně ukončena
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Včera byla slavnostně otevřena nově zrekonstruovaná budova Integrované střední školy v Chebu v ulici Na Hrázi, kde vzniklo moderní Centrum odborného a praktického vzdělávání.

Rekonstrukce budovy včetně zateplení a přístavby nového objektu přišly celkem na 49 milionů korun.

„Jsem rád, že kraj může podpořit rozvoj technického školství a zvýšit úroveň vzdělávání žáků technických oborů v regionu,“ uvedl ve svém proslovu Josef Novotný, hejtman Karlovarského kraje, který je zřizovatelem školy.   

Zahájení se zúčastnili také představitelé města Cheb v čele se starostou Pavlem Vanouškem. „Tato investice je velmi významná i z pohledu města. Kraj tím dává jasně najevo, že s chebskou Integrovanou střední školou počítá. Důležité to je i pro náš průmyslový park. Investoři, kteří sem přicházejí, poptávají především pracovníky technických oborů, kteří se budou v novém objektu na svoji profesi připravovat,“ zmínil starosta.

Centrum odborného a praktického vzdělávání, které vzniklo rekonstrukcí a přístavbou původní školní budovy, je koncipováno jako soubor dílen odborného výcviku se sklady a kabinety. Zrekonstruovaná budova pro asi 300 žáků bude sloužit od školního roku 2014/2015. Vyučovat se zde budou obory jako automechanik, instalatér, zedník, truhlář nebo elektrotechnik. „Pro zájemce jsme připravili Den otevřených dveří, který proběhne 21. února v době od 10 do 17 hodin. Uchazeči se budou moci seznámit s výukovým programem naší školy a prohlédnou si její prostory,“ uvedl ředitel Integrované střední školy Tomáš Mašek.

Simona Liptáková, tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…