Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

08.04.2024 4:44 | Reportáž

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy o svůj život jeden z pravicových voličů, pokud levice zvítězí. Mimoto se rovněž hovořilo o neutěšené situaci na Chebsku, kde se ve školkách na úkor našich dětí preferují ukrajinské děti. A přítomný právník rovněž vysvětlil, že za terorismus podle současného výkladu třeba může být prohlášeno házení vajec. Co bylo možné dělat Zemanovi, je zakázáno dělat Pavlovi.

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Muž důchodového věku si na začátku diskuse posteskl: „Kalousek není o nic lepší, než byl, ale je horší. Pochopil, že Pekarová Adamová by mohla topku přivést do nuly, tak chce šikovnou výhybkou pokračovat pořád ve stejném směru. Kalousek je velice nebezpečný,“ konstatoval za potlesku tazatel.

Vejce v rukou teroristů a blázni politici

„A pak mám otázku na přítomné právníky v předsednictvu. Mám obavy, co lze v této zemi prohlásit za teroristický čin. Já myslím, že skoro všechno, co se nelíbí této vládě. Co by se stalo, kdyby jako na Albertově někdo házel vejce po Pavlovi stejně, jako s podporou médií je házeli po Zemanovi? Jestli by to byl také teroristický čin...“ ptal se muž v důchodovém věku.

Žena z auditoria k tomu dodala: „Pořád se mluví o volbách, ale budou tam hlasy? Dá se zabezpečit, aby skončily, jak mají?“

Odpověděl přítomný host, právník Ondřej Dostál: „Pokud jde o teroristické činy, tak jejich právní definice je daná, ale co pod to označíte, je docela oříšek. Pokud jde o házení vajíček, tak jakkoliv by se nejednalo o trestný čin, tak dopady na člověka mohou být nejen trestněprávní. Já bych jmenoval kauzu pana doktora Ševčíka, který neudělal vůbec nic, ale přesto jej označili, že skoro podnikl útok na muzeum, a stálo jej to obrovské problémy. A pokud jde o Markétu Pekarovou Adamovou, tak ženu ani květinou…“

„Co se týká problémů z oblasti psychiky,“ odpovídal na další dotaz ženy, která si myslí, že řada politiků jsou psychopati. „Jedna z nich je maniodepresivní porucha, kdy se střídají nálady. Ty lze spatřovat u pana ministra zdravotnictví, jak říká, že je všechno bezvadné, jak všechno zachrání či spasí, ale pak je situace špatná, a je to z hlediska politiky velký průšvih. Problém je jiný druh psychopatie, a tím je antisociální porucha. Člověku v tomto případě chybí zhodnocení, co je morálně špatně. Vidím mobil, tak si jej vezmu. Když budete dávat pozor, tak si ten mobil uhájíte, jinak když budete spoléhat na to, že není psychopat, tak o ten mobil můžete přijít. To je nebezpečné. Tato porucha, a na to jsou studie, se mezi politiky objevuje v obrovském množství. Je to i u miliardářů, u kterých jen pevná právní smlouva vás může ochránit, protože oni říkají – on byl hloupý, tak jsem jej obral. Takže si musíte dávat pozor. To je jako Leyenová, když kupuje od Pfizeru vakcíny, protože oni nemají sebemenší zábrany a jen dostatečný protitlak od státu a dobré právní zázemí nás může ochránit,“ uvedl Dostál.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Lidé se v diskusích stále zaobírají, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseObčanFranta , 08.04.2024 10:02:45
mnohdy nepodstatnými otázkami. Proč se ale neptají, jak to ti zlí komunisté všechno dokázali? Velká, bojeschopná armáda, na ulicích bezpečno, do důchodu v 60 letech, ženy podle počtu dětí i v 53 letech. Velká bytová výstavba levných bytů, 30 tis. za 2+1, 45 tis. za 3+1, bezplatné zdravotnictví i školství, veřejná doprava za hubičku, soběstačnost při výrobě kvalitních potravin a další a další věci. A to vše při vyrovnaném státním rozpočtu a bez dluhů.

|  15 |  1

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…