Jablonec nad Nisou: Radnice nabízí povinné očkování psů proti vzteklině zdarma

15.09.2014 17:53 | Zprávy

I letos na podzim organizuje Magistrát města Jablonec nad Nisou hromadné očkování psů proti vzteklině a nabízí ho chovatelům psů zdarma. Očkování psů se koná ve čtvrtek 25. září od 11 do 12 a od 14 do 16 hodin v Ještědské ulici u MVDr. Baudyše. Pejsek musí mít náhubek a vodítko a musí přijít v doprovodu dospělé osoby.

Jablonec nad Nisou: Radnice nabízí povinné očkování psů proti vzteklině zdarma
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Chovatelé jsou povinni zajistit dle §4 zákona č. 166/1999 Sb. o veterinární péči, aby byli psi ve stáří od 3 do 6 měsíců očkováni proti vzteklině a následně revakcinováni dle použité vakcíny. „Výrobce námi použité vakcíny doporučuje zvíře nechat očkovat v roce následujícím po první vakcinaci, a poté vždy jednou za dva roky,“ říká Klára Halamová z odd veřejné zeleně, která má na starosti ochranu zvířat. Náhradní termíny u soukromých lékařů v ordinačních hodinách.

Za porušení výše uvedené povinnosti může Krajská veterinární správa uložit – dle § 71, odst. 1, písm. a) 1 shora uvedeného zákona – pokutu až do výše 10 000 Kč.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…