Jablonec nad Nisou: Stavba kanalizace v Kokoníně je hotová

17.11.2022 8:38 | Tisková zpráva

Odkanalizování části města Jablonec nad Nisou - Kokonína na ČOV Rychnov u Jablonec nad Nisou a rekonstrukce kanalizace v ulici Rychnovská jsou hotové.

Jablonec nad Nisou: Stavba kanalizace v Kokoníně je hotová
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Stavba začala v roce 2020, celkem SVS, a.s., vyšla na téměř 130 mil. korun, dotace z EU činila více jak 68 mil., statutární město Jablonec nad Nisou se podílelo na zkapacitnění ČOV a propojení kanalizační přípojky částkou 16,3 mil. korun.

Kokonínští tak nyní mohou připojovat své odpadní vody do nové dešťové a rekonstruované kanalizační sítě. Na odkanalizování Kokonína začala SVS pracovat v roce 2020. Jablonec nad Nisou se finančně podílel na další části stavby, a sice na propojení kokonínské kanalizační přípojky do Rychnova u Jablonce nad Nisou a zkapacitnění tamní čistírny odpadních vod. Za tuto část město zaplatilo 16,3 mil. korun.

„Cílem stavby, na které se Jablonec podílel, bylo podchytit výustí splaškových vod vedoucích do Mohelky a vytvořit možnosti napojení zatím neodkanalizovaných bytových nebo rodinných domů. Podíl města se vztahoval právě na kanalizační propojení do Rychnova u Jablonce n. N. a na zvýšení kapacity tamní čistírny odpadních vod,“ vysvětluje jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík s tím, že loni v květnu vzniklo třináct kanalizačních splaškových přípojek kanalizační stoky v ulici Rychnovská a poté další dvě, tzv. veřejné části kanalizačních přípojek na sběrači do Rychnova. Letos v létě se pokládaly v Kokoníně nové povrchy komunikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…