Jablonec nad Nisou vyhlašuje dluhovou amnestii

15.09.2014 9:16

Město promine dlužníkům na nájemném v městských bytech nesplacené úroky nebo poplatky z prodlení, pokud základní dluh uhradí do 31. března 2015 a podají písemnou žádost o prominutí dluhu úroků či poplatků z prodlení do 30. 6. 2015. Městu na nájemném dluží 658 lidí.

Jablonec nad Nisou vyhlašuje dluhovou amnestii
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Náměstí v Jablonci

Dluhová amnestie se týká dlužníků na nájemném, službách nebo bezdůvodném obohacení a vztahuje se na prominutí poplatků z prodlení a úroků z prodlení, případně smluvních úroků vzniklých z nesplacených závazků nájemného a z poskytovaných služeb spojených s užíváním bytů ve vlastnictví statutárního města Jablonec nad Nisou.

Cílem prominutí poplatků a úroků z prodlení z nesplacených závazků z nájemného a služeb spojených s užíváním městských bytů je především motivovat dlužníka k úhradě základního dluhu a následně k pravidelným platbám za nájemné a služby.

„Dluhovou amnestií dáváme rovnou příležitost lidem, kteří přistupují ke své situaci zodpovědně a snaží se své dluhy splácet, aby se dostali z existenčních potíží,“ vysvětluje primátor Petr Beitl. „Druhým aspektem je, že se město dostane alespoň k části svých pohledávek,“ dodává primátor.

Prominutí dluhů je přesně definováno zásadami a lhůtou, ve které musí žadatelé – dlužníci uhradit základní dluh a podat žádost o prominutí dluhu na úrocích z prodlení. Po uplynutí lhůty budou orgány města schvalovat jednotlivé žádosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…