Jičín: 2. Základní škola Husova bude mít novou zahradu

14.09.2014 17:18

Rada města schválila pořadí nabídek a smlouvu s vítězem výběrového řízení na revitalizaci školní zahrady u ZŠ Husova. Vítězem se stala firma Diké zahrady s.r.o., která nabídla nejnižší celkovou cenu díla, a to 791 984 Kč bez DPH, přičemž předpokládaná cena byla 1300 000 Kč bez DPH. Město má přislíbenu dotaci na akci z Operačního programu Životní prostředí z Fondu soudržnosti a Státního fondu životního prostředí ČR, a to ve výši až 75 %. Práce, které se týkají pouze obnovy zeleně, by mohly začít letos na podzim a hotovo by mělo být do jednoho roku.

Jičín: 2. Základní škola Husova bude mít novou zahradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Realizací projektu dojde k zásadnímu vylepšení prostoru zahrady u školy, kde jsou nyní dřeviny, které jsou v silně zhoršeném zdravotním stavu a další, především drobnějšího vzrůstu, které jsou bez estetického významu.

Vykácením nevyhovujících dřevin vznikne prostor pro výsadbu nových. „Předpokládá se výsadba zajímavých druhů dřevin, které obohatí druhovou skladbu městské zeleně a navíc školní zahrada jako celek vytváří přírodní areál uprostřed městské zástavby, jsou zde hnízdní podmínky pro ptactvo a drobné živočichy. Nyní nevyužívaný prostor zahrady se zpřístupní pro využití k pobytu dětí navštěvující školu, družinu a školní zájmové kroužky a současně bude sloužit jako venkovní učebna,“ popisuje plánované změny RNDr. Vladimíra Smolíková z odboru životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mujicin.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…